ADMA konferenca 2024 in nagradna igra Pršutolov

ADMA konferenca 2024 in nagradna igra Pršutolov

Med 24. in 26. majem 2024 se je v Portorožu odvila ADMA konferenca 2024, kjer smo letos sodelovali prvič.

V sklopu otvoritvenih predavanj konference je naš direktor in lastnik, Sandi Markon, udeležencem predstavil prihodnost delovnega okolja in podal namige, kako lahko AI avtomatizira ponavljajoče se naloge, skrajša čas dela in izboljša natančnost.

V soboto, 25. maja 2024, je naš strokovnjak za poslovno analitiko in inovativna orodja, Tin Markon, vodil delavnico »Moj osebni pomočnik za lažje in hitrejše delo v pisarni«, v okviru katere je prikazal, kako vzpostaviti svojega osebnega asistenta za pripravo povzetkov sestankov in dokumentov, organizacijo podatkov ter učinkovitejše razporejanje časa.

Oba sta predstavljala potencial AI orodij, kot sta Copilot in ChatGPT, za bolj učinkovito in produktivno delo.

V okviru razstavnega prostora smo, poleg predstavitve vseh naših področij delovanja, največji poudarek namenili avtomatizaciji in digitalizaciji delovnega okolja. Rešitve za učinkovitejše delo s pomočjo orodij M365 smo predstavljali skozi nagradno igro Pršutolov.

Pršutolov: inovativna nagradna igra

Na konferenci smo organizirali nagradno igro Pršutolov in udeležencem ponudili priložnost, da na zabaven način osvojijo okusno nagrado.

Kako je potekala nagradna igra?

Vsak obiskovalec razstavnega prostora je prejel kartico s QR kodo. Obiskovalci so z uporabo telefona skenirali QR kodo in izpolnili obrazec v aplikaciji, kjer so morali oceniti težo pršuta v gramih in izbrati opravilo, ki jim v sklopu nalog njihovega delovnega mesta vzame največ časa. Pršut se je nahajal na razstavnem prostoru in so ga pred tem tudi potežkali. Tisti, ki se je teži najbolj približal, bo prejel slastni pršut s kostjo.

Kako smo digitalizirali pršut?

Verjetno se sprašujete, kako nam je v okviru preproste in zabavne nagradne igre uspelo združiti različne Microsoftove tehnološke rešitve SharePoint in družino aplikacij Power Platform, v katero se umeščajo Power BI, Power Apps in Power Automate

Srce nagradne igre je predstavljala že omenjena aplikacija z obrazcem, ustvarjena s storitvijo Power Apps, namenjeno ustvarjanju preprostih aplikacij. Vsi podatki, zbrani preko oddanih obrazcev, so se nato shranjevali na SharePointu. Podatke smo iz SharePointa v Power BI, orodje za analitiko in vizualizacijo podatkov, prenesli s pomočjo tako imenovanih flowov v orodju Power Automate za avtomatizacijo poslovnih procesov. Na ta način smo prispevali k temu, da se je statistika oddanih napovedi v resničnem času prikazovala na zaslonu, postavljenem na prizorišču. Obiskovalci, ki smo jih razvrstili v skupine glede na področja dela, ki jim v službi vzamejo največ časa, so torej lahko vseskozi opazovali zanimive grafe, ki so prikazovali povprečja oddanih napovedi po posameznih skupinah.  

Opravila, ki administrativnim manadžerjem vzamejo največ časa

V sklopu nagradne igre na ADMA konferenci smo udeležence povprašali o opravilih, ki jim v delovnem dnevu vzamejo največ časa. Med možnostmi so bila opravila: uporaba Excela, organizacija dela, urejenost skupnih mest, priprava poročil in zapisniki sestankov. Med vsemi odgovori je največ udeležencev izpostavilo organizacijo dela, sledila je priprava poročil in uporaba Excela

Kako lahko opravila olajšamo?

Tehnologiji Copilot in ChatGPT lahko znatno pripomoreta k boljši organizaciji dela, za pripravo poročil predlagamo rešitve za poslovno analitiko (orodje Power BI), LearnIT platforma pa lahko odlično pomaga pri izboljšanju znanja Excela.

Več o Copilot orodju >

1. Organizacija dela

  • Copilot: ne bo vam podaril več časa, vendar vam pomaga maksimalno izkoristiti razpoložljivi čas. S sodelovanjem s Copilotom kot pomočnikom za produktivnost lahko prevzamete nadzor nad svojim urnikom in se osredotočite na najpomembnejše naloge.
  • ChatGPT: deluje kot vaš virtualni asistent, ki vam pomaga pri razporejanju nalog, nastavljanju opomnikov in zagotavljanju hitrih odgovorov na vprašanja. Z uporabo ChatGPT-ja lahko zmanjšate čas, porabljen za iskanje informacij, in se osredotočite na ključne aktivnosti. Na primer, če potrebujete informacije o določeni temi, vam ChatGPT hitro posreduje ustrezne vire in povzetke, s čimer prihranite čas in povečate svojo učinkovitost.

2. Priprava poročil

  • Copilot: z uporabo Copilota lahko avtomatizirate določene dele procesa priprave poročil. Copilot vam lahko pomaga pri zbiranju podatkov, oblikovanju poročil in zagotavljanju natančnosti. Na primer, s Copilotom lahko hitro pridobite podatke iz različnih virov in jih integrirate v enotno poročilo, kar vam omogoča, da se osredotočite na analizo in interpretacijo podatkov namesto na njihovo zbiranje in organizacijo.
  • ChatGPT: na podoben način lahko ChatGPT pripomore k pripravi poročil s svojimi naprednimi sposobnostmi obdelave naravnega jezika. ChatGPT lahko analizira velike količine podatkov in generira povzetke, ki so jedrnati in natančni. Poleg tega lahko ChatGPT pomaga pri urejanju in lektoriranju besedil, kar zagotavlja visoko kakovost končnih poročil. Če na primer potrebujete povzetek dolgega dokumenta, lahko ChatGPT hitro ustvari strnjen povzetek, ki zajema vse ključne točke, s čimer prihranite čas in izboljšate produktivnost.
  • Power BI: vodilna svetovna platforma za poslovno analitiko, omogoča obdelavo in prikazovanje podatkov v povezavi z orodji Office 365. Zagotavlja elegantno vizualizacijo in deljenje podatkov z vsemi uporabniki v podjetju, hkrati pa zna črpati podatke iz prav vsakega sistema podjetja.

3. Uporaba Excela

Za vse, ki vam uporaba Excela vzame največ časa, nudimo tečaje Excela v sklopu naše platforme LearnIT. Ta je namenjena sodobni dinamiki in zato ponuja tečaje, ki so razporejeni v učne sklope, ki trajajo le 5 minut, kar omogoča lažje vključevanje izobraževanj v vaš delovni dan.

Za vas smo pripravili 30-dnevni brezplačni preizkus platforme z dvema tečajema uporabe Excela v upanju, da vam olajša delo z Excelom.

Povezava do brezplačnega preizkusa >

Zmagovalec nagradne igre

Teža pršuta je znašala 9150 g, najbližje pa je bil tekmovalec s kodo 8Y4bQ, ki je ocenil točno težo (9150 g). Iskreno mu čestitamo za izjemno natančnost in se že veselimo, da mu predamo nagrado. V nagradni igri je sicer sodelovalo 132 udeležencev. Povprečna ocena teže vseh sodelujočih je bila 10793 g, kar kaže na nekoliko višje ocene teže pršuta.

Zmagovalcu še enkrat iskreno čestitamo in ga vabimo, da nas kontaktira za prevzem nagrade na ccc@stroka.si ali na telefonski številki 02 88 79 780.

 

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.