[DONACIJA] Dosegli nov mejnik, donacija Skupine stroka.si otrokom Osnovne šole Radlje ob Dravi

Radlje ob Dravi, 22. 12. 2016 - V Skupini stroka.si nadaljujejo z družbeno odgovorno filozofijo podjetja. Desetim otrokom Osnovne šole Radlje ob Dravi so z donacijo zagotovili brezplačno malico do konca šolskega leta.

V Skupini stroka.si nadaljujejo s projektom »OFFlineMETER«, ki zaposlene motivira h gibanju, hkrati pa s tem zbirajo denar za dobrodelne akcije. Prvo donacijo v obliki prenosnika za IT-podporo v reševalnih akcijah so nedavno podelili gorskim reševalcem GRS Maribor, Reševalni skupini Radlje ob Dravi. Danes pa so za deset otrok osnovne šole v Radljah ob Dravi donirali brezplačno malico do konca šolskega leta. Ravnatelju radeljske osnovne šole mag. Damjanu Osrajniku je donacijo Skupine stroka.si predal David Miško, pomočnik direktorja za področje marketinga in odnosov z javnostmi.

»Podjetje oziroma Skupina stroka.si je zagotovo družbeno in socialno odgovorno in tako so se že v preteklosti odločili pomagati našim učencem, ki prihajajo iz socialno šibkejših okolij. Tudi letošnja donacija bo porabljena za podoben namen, s tem bodo razveselili kar nekaj otrok, starše pa rešili prenekatere skrbi. Predvsem pozdravljamo njihovo samoiniciativnost v želji pomagati otrokom. Za pomoč se iskreno zahvaljujemo!« je ob podelitvi donacije dejal ravnatelj OŠ Radlje ob Dravi mag. Damjan Osrajnik.

V Skupini stroka.si je letos nastal zanimiv projekt, ki so ga poimenovali »OFFlineMETER«. Cilj projekta je, da zaposlene spodbuja h gibanju in krepitvi zdravja. Za ta projekt je bila znotraj podjetja ustanovljena posebna socialna skupina in narejena računalniška aplikacija, s posebno napravo »pedometer« pa merijo korake oziroma prehojene kilometre. Z zunanjimi ali izven službenimi aktivnostmi, ki jim v IT-jeziku v Skupini stroka.si pravijo tudi »offline« aktivnosti, sledijo cilju, da bodo opravili toliko kilometrov, kot jih je potrebnih, da bi obšli svet; to pomeni, da morajo premagati 40.075 km. Do tega cilja je veliko kilometrov in še več korakov, vendar tudi precej vmesnih postaj. Te dni, ko je njihova vizualna analitična aplikacija pokazala 6.695 kilometrov ali dolžino reke Nil, so tudi podarili novo donacijo.

Vsak prehojen, pretečen, prekolesarjen, presmučan ali kako drugače premagan kilometer zaposlenih ima torej najmanj dvojni pomen: zaposleni skrbijo za svoje zdravje, hkrati pa z nabiranjem kilometrov zbirajo opremo in denar, kar bodo skozi leto ob različnih priložnostih tudi donirali. Dolžina reke Nil je že bila en tak mejnik, nov mejnik pa je razdalja 18 tisoč kilometrov, kolikor je dolžina kabla SEA-ME-WE 4, ki povezuje Francijo s Singapurjem.

O podjetju:

Skupina stroka.si – podjetje Stroka produkt, d. o. o., je specializirano podjetje za hitre in učinkovite informacijske (IT) rešitve za organizacije. S sedežem v Radljah ob Dravi, poslovalnicama v Ljubljani in Trzinu ter podružnico v Tirani (Albanija) že več kot 20 let uspešno vzdržuje in podpira sisteme pri več kot 850 strankah. 50 strokovnjakov skupaj z naročniki razvija strategije rasti podjetij na področju informacijskih tehnologij, ponuja načrtovanje, izvedbo, namestitev in vzdrževanje celotnih IT sistemov. Celovito pokriva področja poslovnih, spletnih in mobilnih rešitev, sistemske integracije ter ima na voljo močno razvojno-programersko ekipo strokovnjakov ter lasten razvojni oddelek (DCC).

K fotografiji: David Miško, pomočnik direktorja za področje marketinga Skupine stroka.si, je izročil donacijo mag. Damjanu Osrajniku, ravnatelju Osnovne šole Radlje ob Dravi.

[DONACIJA] Dosegli nov mejnik, donacija Skupine stroka.si otrokom Osnovne šole Radlje ob Dravi
27. december 2016
Objavljeno v Izjave za javnost
Delite na: