[IZJAVA ZA JAVNOST] V Skupini stroka.si premagujejo kilometre, krepijo zdravje in pomagajo drugim

V Skupini stroka.si so se lotili projekta »OFFlineMETER«, ki zaposlene motivira h gibanju, hkrati pa zbirajo sredstva in opremo za donacije posameznikom ali društvom – Prvo donacijo je Skupina stroka.si podelila gorskim reševalcem GRS Maribor, Reševalni skupini Radlje ob Dravi – »S podporo specialne programske opreme lahko gorski reševalci na terenu učinkoviteje in natančnejše preiskujemo zahtevna področja,« pravi Anže Boh, član GRS Maribor.

»Novega prenosnika smo zelo veseli in ga bomo uporabljali za IT-podporo v reševalnih intervencijah, v katerih pomagamo policiji pri iskanju pogrešanih oseb na težko dostopnem terenu. Te so v zadnjih letih na področju Pohorja in Kozjaka, ki ga s svojim delom pokriva Reševalna skupina Radlje ob Dravi, vse pogostejše. S podporo specialne programske opreme lahko gorski reševalci na terenu učinkoviteje in natančnejše preiskujemo zahtevna področja, s tem pa se precej poveča tudi možnost za uspešen zaključek iskanja.« To so bile zadovoljne besede Anžeta Boha, člana GRS Maribor, Reševalne skupine Radlje ob Dravi, potem ko mu je Mihaela Švajger iz Skupine stroka.si, podjetja Stroka produkt, d.o.o., izročila prenosni računalnik, seveda podprt z vsemi potrebnimi programi, ki so nujni za uspešno delo te službe.  

V Skupini stroka.si so se v letošnjem letu lotili aktivnosti, ki krepijo zdravje zaposlenih, hkrati pa z zbranimi sredstvi pomagajo tudi drugim. V podjetju je tako nastal projekt, ki so ga poimenovali »OFFlineMETER«, naravnan pa je k spodbujanju gibanja in krepitvi zdravja vseh zaposlenih. Za ta projekt je bila znotraj podjetja ustanovljena posebna socialna skupina in narejena računalniška aplikacija, s posebno napravo »pedometer« pa merijo korake oziroma prehojene  kilometre. 
Socialna nota, ki ji v tem projektu sledijo, pa je svoj prvi vrh doživela v podelitvi prenosnega računalnika gorskim reševalcem. 

Ob tem projektu si zaposleni v Skupini stroka.si merijo svoje aktivnosti izven službene, v IT-jeziku bi jim lahko rekli tudi  »offline« aktivnosti. Končni cilj, ki ga zasledujejo skozi ta projekt, pa je, da naredijo toliko korakov oziroma kilometrov, da pridejo okoli sveta, za kar morajo premagati 40.075 km. Vendar je do tega cilja še kar nekaj vmesnih postaj, ki so si jih začrtali zaposleni, vse pa so povezane z IT-področjem. Zaposleni so v tem času skupaj premagali že 853 kilometrov, to pa so kilometri ožičenja (530 milj), kolikor jih je vseboval prvi računalnik Harward Mark. Vztrajno se približujejo drugemu mejniku, prehojeni razdalji 18 tisoč kilometrov, kolikor je dolžina kabla SEA-ME-WE 4, ki povezuje Francijo s Singapurjem. Vsak prehojen, pretečen, prekolesarjen, presmučan ali kako drugače premagan kilometer zaposlenih ima torej najmanj dvojni pomen: zaposleni skrbijo za svoje zdravje, hkrati pa z nabiranjem kilometrov zbirajo denar in tudi razno opremo, ki jo bodo skozi leto v okviru donacij podarili izbranim društvom, organizacijam ali posameznikom, ki potrebujejo pomoč. Gorske reševalce GRS Maribor, Reševalne skupine Radlje ob Dravi so v Skupini stroka.si s to donacijo že razveselili.

O podjetju:

Skupina stroka.si – podjetje Stroka produkt, d. o. o., je specializirano podjetje za hitre in učinkovite informacijske (IT) rešitve za organizacije. S sedežem v Radljah ob Dravi, poslovalnicama v Ljubljani in Trzinu ter podružnico v Tirani (Albanija) že več kot 20 let uspešno vzdržuje in podpira sisteme pri več kot 850 strankah. 50 strokovnjakov skupaj z naročniki razvija strategije rasti podjetij na področju informacijskih tehnologij, ponuja načrtovanje, izvedbo, namestitev in vzdrževanje celotnih IT sistemov. Celovito pokriva področja poslovnih, spletnih in mobilnih rešitev, sistemske integracije ter ima na voljo močno razvojno-programersko ekipo strokovnjakov ter lasten razvojni oddelek (DCC). 

K fotografiji: Mihaela Švajger, vodja skupnih služb v podjetju Stroka produkt, d.o.o., je izročila prenosnik gorskim reševalcem GRS Maribor – RS Radlje ob Dravi.  

Več informacij:

David Miško
Pomočnik direktorja za marketing
Skupina stroka.si

[IZJAVA ZA JAVNOST] V Skupini stroka.si premagujejo kilometre, krepijo zdravje in pomagajo drugim
8. november 2016
Delite na: