Sporočilo za javnost

Sporočilo za javnost: Skupina stroka.si - Microsoft-ov partner leta predstavlja delovanje podjetja v oblaku na MOS Celje

Stroka Produkt d.o.o. je inovativno informacijsko-tehnološko podjetje, ki z rednim spremljanjem potreb trga nenehno razvija nove linije informacijskih produktov za segment malih in srednje velikih podjetij. Kot del Skupine stroka.si, podjetje zaposlujejo 54 strokovnjakov, med katerimi prevladuje mlad, visoko izobražen kader, ki s svojim kreativnim pristopom pripomore k razvoju inovativnih rešitev za podjetja in organizacije.

Z drugačnim, inovativnim pristopom so se izkazali tudi na letošnjem MOS, kjer so transportnim lesenim paletam dodali vrednost ter jih postavili v poslovno pohištvo kot del pisarne v oblaku. Na sejem so preselili pet svojih delovnih mest, kjer so prikazali sodoben način dela z uporabo najnovejše informacijske tehnologije. Obiskovalci so si lahko v živo ogledali način dela tajništva, tržnikov, projektnega vodje, razvijalca poslovne logike ter direktorja. S pisarno med paletami so želeli prikazati fleksibilen način dela, ki ga lahko zaposleni opravlja od koderkoli. Z drugačnostjo sejemske predstavitve je kreativna ekipa Skupine stroka.si želela poudariti, da tudi sami na drugačen pristopajo k reševanju problemov strank ter samemu razvoju informacijske tehnologije.

Strategija ustvarjanja novih trgov je podjetje pripeljala do vodilnega ponudnika rešitev v oblaku na slovenskem trgu. Skupina stroka.si je na platformi produktov v okviru Microsoft Office 365 razvila novo linijo rešitev za organizacijo procesov v podjetjih, s čimer so prodrli tudi v segment velikih podjetij. Usmerjenost v pravo smer jim je potrdil tudi najpomembnejši partner, Microsoft, ki jim je na mednarodni partnerski konferenci v Torontu podelil naslov Partnerja leta 2013.

»Pri Microsoftu smo trdno prepričani, da je za dvig konkurenčnosti slovenskega gospodarstva nujen čim hitrejši prehod na računalništvo v oblaku. Ekonomske prednosti oblaka so namreč jasne – nižji stroški, večja odzivnost in učinkovitost poslovanja,« je povedal Robert Trnovec, generalni direktor slovenskega Microsofta. »A napredne storitve in tehnologije same po sebi niso dovolj, potrebna so tudi vrhunska znanja ter izkušnje z načrtovanjem, uvedbo in uporabo rešitev v poslovnih okoljih. Vse to lahko slovenskim podjetjem ponudi podjetje Stroka Produkt, naš partner leta v Sloveniji.«

V roku enega leta so strokovnjaki Skupine stroka.si uspeli na oblak priklopiti več kot 800 uporabnikov segmenta malih in srednje velikih podjetij, kar je daleč največji dosežek v Sloveniji. »Dvom v varnost oblaka je na trgu definitivno prisotna. Zaupanje v oblak pridobimo, ko strankam predstavimo, da so Microsoft-ovemu oblaku zaupali svoje tajne podatke globalne korporacije, kot sta Coca-Cola in StarBucks ali vodilni slovenski trgovec Mercator, ter da je Microsoftova infrastruktura v oblaku pridobila potrdilo SAS 70 kategorij I in II ter certifikat ISO/IEC 27001:2005« je povedal Tomaž Aplinc, vodja oddelka Sistemski inženiring Skupine stroka.si. »Uporabna in dodana vrednost rešitev v oblaku ter na drugi strani zmanjšanje stroškov podjetja prepriča v nakup ter moderno optimizacijo svojega poslovanja.« je še dodal.

Skupina stroka.si z razvojem novih palet produktov v oblaku, ki bazirajo na Microsoft-ovi tehnologiji v oblaku, veliko obeta tudi izven meja Slovenije, saj nameravajo svoje rešitve ponuditi tudi na globalnem tržišču.

----------------------------------

Povezane vsebine:

Dodatne informacije:
Nina Otorepec
E: nina.otorepec@stroka.si
T: 02 88 79 780
 

17. september 2013
Objavljeno v Izjave za javnost
Delite na: