Po mojem mnenju ima obogatena resničnost v jadranju lepo prihodnost

"Po mojem mnenju ima obogatena resničnost v jadranju lepo prihodnost. Gre namreč za to, da imajo skiper, navigator ali taktik vse potrebne podatke za sprejemanje odločitev in upravljanje jadrnice projicirane prek očal. V našem primeru to pomeni pozicijo sprednjega in zadnjega krmila, napolnjenost balastov, smer in hitrost vetra – tako na vrhu jambora kot na palubi, smer in hitrost jadrnice, njeno nagnjenost …

Gre torej za to, da odpade ročno pregledovanje tabličnega računalnika oziroma gre za skoraj prostoročno navigacijo, pri čemer imamo realen pregled nad dogajanjem na jadrnici.

Trenutno vidim največjo pomanjkljivost v odpornosti na dež oziroma vodo ter v velikosti vidnega polja, a verjamem, da bo ekipi ob razvoju same tehnologije uspelo izboljšati tudi to."

Gašper Vinčec, lastnik in skiper jadrnice Way of Life, o navtični aplikaciji za Microsoft HoloLens, ki sta jo razvila Dinit Card Services in Skupina stroka.si    

Povezani članki:

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.