Nagradna igra Pršutolov na NT konferenci – zabaven prikaz uporabe Microsoftovih orodij

Nagradna igra Pršutolov na NT konferenci – zabaven prikaz uporabe Microsoftovih orodij

Naše podjetje se s svojimi zaposlenimi redno udeležuje NT konference, vsakič znova pa se znajdemo pred izzivom, kako na zanimiv način udeležencem predstaviti naša področja delovanja. V letošnjem letu, ko je NT konferenca potekala med 27. in 29. septembrom, smo se odločili za prav posebno obliko dejavnosti – nagradno igro Pršutolov, s katero smo na zabaven način predstavili kar 4 različna Microsoftova orodja.

Kako je potekala nagradna igra Pršutolov?

Udeleženci že 26. NT konference, ki so pristopili k našemu rastavnemu prostoru, so prejeli vizitko s QR-kodo. Ponudili smo jim tablični računalnik z nameščeno aplikacijo, v kateri so v obrazec zajeli izbrano QR-kodo. Vanj so obenem vpisali svojo oceno teže pršuta v gramih, ki se je nahajal na razstavnem prostoru in so ga pred tem tudi potežkali, in izbrali tematski sklop, ki jih je na konferenci najbolj zanimal. Za zmagovalca nagradne igre je proglašen tisti, ki najbolj natančno oceni težo pršuta, za nagrado pa prejme pršut s kostjo.

Kaj imajo skupnega noga pršuta in Microsoftova orodja?

Verjetno se sprašujete, kako nam je v okviru preproste in zabavne nagradne igre uspelo združiti različne Microsoftove tehnološke rešitve – SharePoint in družino aplikacij Power Platform, v katero se umeščajo Power BI, Power Apps in Power Automate. Naj vam razložimo, kako smo to izvedli.

Srce nagradne igre je predstavljala že omenjena aplikacija z obrazcem, ustvarjena s storitvijo Power Apps, namenjeno ustvarjanju preprostih aplikacij. Vsi podatki, zbrani preko oddanih obrazcev, so se nato shranjevali na SharePointu. Podatke smo iz SharePointa v Power BI, orodje za analitiko in vizualizacijo podatkov, prenesli s pomočjo tako imenovanih flowov v orodju Power Automate za avtomatizacijo poslovnih procesov. Na ta način smo prispevali k temu, da se je statistika oddanih napovedi v resničnem času prikazovala na zaslonu, postavljenem na prizorišču. Obiskovalci, ki smo jih razvrstili v skupine glede na področja zanimanja na NT konferenci, so torej lahko vseskozi opazovali zanimive grafe, ki so prikazovali povprečja oddanih napovedi po posameznih skupinah.

 

Odličen primer uporabe Microsoftovih orodij pri reševanju poslovnih izzivov »

 

Zmagovalec ima kodo 7jvyR

Kljub temu, da je zanimivo pogledati ozadje nagradne igre, pa se zgodba seveda vselej zaključi pri rezultatih in razglasitvi zmagovalca. Pa poglejmo.

Teža noge pršute s škatlo je znašala 8560 g, najbolj pa se ji je približal obiskovalec s kodo 7jvyR, ki je oddal napoved pri 8500 g. Tako je tudi postal veliki zmagovalec naše nagradne igre. Za odlično opravljeno delo mu iz srca čestitamo in že nestrpno čakamo, da mu izročimo nagrado!

V nagradni igri je sicer sodelovalo 118 udeležencev, kar 67 od njih je najbolj zanimala NTK tehnologija, 26 digitalizacija poslovanja, 12 poslovno povezovanje, 9 veščine vodenja in 4 šolstvo prihodnosti.

Zmagovalec nagradne igre je prihajal prav iz najštevilčnejše skupine, medtem ko se je pravilni teži s skupnimi močmi najbolj približala skupina, ki so jo zanimale veščine vodenja. Povprečje napovedi njenih predstavnikov je znašalo 8929 g, kar pomeni, da so bili od točne napovedi oddaljeni le 369 g. Povprečje vseh napovedi se je ustalilo pri 10690 g, kar kaže na to, da so sodelujoči našo nogo pršuta nekoliko precenili.

 

Zmagovalcu, ki ima na vizitki izpisano kodo 7jvyR, iskreno čestitamo in ga vabimo, da nas čim prej kontaktira na ccc@stroka.si ali tel. št. 02 88 79 780.

 

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.