Nova različica PANTHEON X 10.0.21.21 - uveljavljanje pravice do kratkotrajne bolniške odsotnosti

Nova različica PANTHEON X 10.0.21.21 - uveljavljanje pravice do kratkotrajne bolniške odsotnosti

Obveščamo vas, da je zaradi sprememb v slovenski zakonodaji, povezanih s koronavirusno boleznijo, izšla nova različica PANTHEON X 10.0.21.21.

V skladu z novim Zakonom o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (ZZUOOP), ki je v veljavi od 24. 10. 2020 naprej, ima delavec pravico do kratkotrajne odsotnosti zaradi bolezni (20. člen). To pomeni, da je lahko zaradi bolezni odsoten z dela tudi brez potrdila o upravičeni zadržanosti od dela, ki ga izda izbrani osebni zdravnik, do tri zaporedne delovne dni, in sicer največ enkrat v posameznem koledarskem letu. Za čas te odsotnosti je delavec upravičen do nadomestila plače, ki ga izplača delodajalec, ki nato zahteva povračilo s strani ZZZS.

Datalab SI je za opisano odsotnost v programu PANTHEON pripravil novo vrsto odsotnosti “Bolniška 3dni” in razlog zadržanosti “13 Bolezen - 3dni”. Skladno s spremembo je urejen tudi Zahtevek ZZZS za refundacijo bruto nadomestil (3NH, 3NI).

Informacije na temo nove različice si lahko ogledate na uporabniški strani Datalab SI.

Za dodatno pomoč smo vam z veseljem na voljo na elektronskem naslovu ccc@stroka.si ali telefonski številki 02 88 79 780.

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.