Projekt "ECTA Blockchain portal za izvajalce in naročnike" prejel EU sofinanciranje

Projekt "ECTA Blockchain portal za izvajalce in naročnike" prejel EU sofinanciranje

 

 

Skupaj s partnerji smo prejeli EU sofinaciranje za razvoj projekta “ECTA Blockchain portal za izvajalce in naročnike”. Projekt temelji na odprtokodni programski zasnovi, na tehnologiji veriženja podatkovnih blokov ter sistemih umetne inteligence.

Tehnologija veriženja podatkovnih blokov (blockchain) prinaša sledljivost, transparentnost, enostavnost in pravičnost.

Osnovna ideja projekta je učinkovito in pošteno povezovanje tistih, ki delo ponujajo (izvajalci) in tistih, ki delo iščejo (naročniki). Projekt povezuje področja, ki še niso bila povezana v eno: HR povezuje z omogočitvenimi tehnologijami blockchain in AI (umetna inteligenca).

Na ta način deluje ekosistem ECTA, ki predstavlja storitev, ki je skupni imenovalec: socialnih omrežij za profesionalce (npr. linkedin), spletnih portalov za freelancerje (npr. fiverr), zaposlitvenih agencij, notarjev oz. pravnikov ter tudi sodišč.

ECTA bo omogočila preverbo večine informacij na blockchainu. ECTA omogoča, da bodo življenjepisi stvar preteklosti, certifikati, ocene, zgodovina dela, projekti, izkušnje bodo enostavno verificirane in vidne ljudem, ki bodo neposredno povezani (potencialni zaposlovalci, naročniki posla, drugi povpraševalci). Vsi našteti podatki posameznika (certifikati, izobrazba, ocene, zgodovina dela, projekti, izkušnje), bodo zapisani/potrjeni v bločne verige in bo tako možna revizijska sled.

To pomeni, da bo za vsako izobraževanje, referenco izdan t.i. non-fungible žeton (ECTA skill), ki ga ne bo mogoče izmenjevati (za razliko od fungible žetonov, kot npr. Bitcoin), bo sledljiv, transpareten in ga ne bo mogoče spremeniti.

S pomočjo veriženja podatkovnih blokov bomo tako preprečili tudi lažne podatkovne vnose in reference. Ta razvoj bo pomenil novo poglavje na področju razvoja blockchain tržišča.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Namen naložbe: Rezultat projekta bo demonstracija delovanja ECTA projekta v oblaku, ki bo povezovala ponudnike študentskega dela s povpraševalci po njihovih storitvah na varen način, s pomočjo AI algoritmov in ECTA PAY žetonov na eni strani ter ECTA SKILLS žetonov na drugi.

Partnerji v projektu: PRO-BIT d.o.o., QUAMA, d.o.o., MINICOM, d.o.o., KAZOJA d.o.o. in STROKA d.o.o.

Višina sofinanciranja: 1.468.638,93 €

Več informacij o kohezijski politiki v Sloveniji: www.euskladi.si.

 

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.