[RAZVOJ] Uresničujemo našo vizijo "IT ljudem"

[RAZVOJ] Uresničujemo našo vizijo "IT ljudem"

Približati informacijsko tehnologijo ljudem je eden izmed temeljnih načel Skupine stroka.si. Nenazadnje k temu stremi celotna Skupina stroka.si, saj je namera "IT ljudem" zapisana kot osnovna vizija Skupine stroka.si.

Tej viziji sledimo prav na vseh nivojih podjetja, še posebej pa se to odraža v lastnem razvojnem oddelku Skupine stroka.si, imenovanem Development Care Center (DCC). Ekipa strokovnjakov iz različnih področij sodeluje pri razvoju najnovejših inovativnih informacijskih rešitev za izboljšanje učinkovitosti poslovanja organizacij in rešitvah, namenjenih širši populaciji.

Z razvojem novih informacijskih tehnologij in platform, so se ustvarili odlični pogoji za razvoj enostavnih, inovativnih rešitev, ki so fokusirane za najrazličnejša področja uporabe; od poslovnih aplikacij, rešitev namenjenih za industrijo, za izobraževalne namene, pametnih pripomočkov za šport ter nenazadnje tudi za vsakodnevno domačo uporabo.

 »Internet stvari« oz. »Internet of Things" (IoT) je postavil nove standarde za povezavo različnih pripomočkov in naprav z namenom enostavne in hitre medsebojne komunikacije. V praksi tako že lahko najdemo številne »pametne« rešitve, ki temeljijo na konceptu IoT ter nas spremljajo na vsakem koraku, le da se tega sploh ne zavedamo.

Dodatno uporabno vrednost IoT-ju dajejo tudi naši strokovnjaki oddelka DCC Skupine stroka.si, kjer z lastnim razvojem in inovativnostjo preizkušajo nove možnosti uporabe koncepta IoT na številnih razvojnih projektih, ki se kasneje uporabijo tudi v praksi. Med drugim v oddelku DCC v okolje "Interneta stvari« povezujejo številne športne pripomočke, ki bodo s pomočjo IoT-ja in novih informacijskih tehnologij bistveno izboljšali delo športnim pedagogom, trenerjem in nenazadnje tudi športnikom samim.

Sodelovanje z vrhunskimi športnimi strokovnjaki in oddelkom DCC je že obrodilo prve rezultate z uspešno izvedenim prototipnim pristopom rešitve, ki temelji na konceptu IoT in povezavo športnega rekvizita. Več o tem v naslednjih prispevkih.


Povezani članki:

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.