SBGpos: maloprodajna POS blagajna za poslovanje z in brez internetne povezave

SBGpos: maloprodajna POS blagajna za poslovanje z in brez internetne povezave

Če smo tako kupci kot trgovci do nedavnega bili že dodobra navajeni, da smo plačila povečini izvajali le digitalno, pa smo se v zadnjem mesecu naposled le začeli vračati v fizične trgovine. Tudi mi moramo priznati, da ima klasično nakupovanje svoj čar, zato komaj čakamo, da preidemo nazaj v ustaljene tirnice!

POS terminal: naš redni spremljevalec pri nakupih v trgovinah

Ko končamo svoje popotovanje med prodajnimi policami in na vrsto pride najbolj mučen del obiska trgovine, največkrat zaslišimo vprašanje, ki se glasi nekako takole: »Gotovina ali kartica?« Če se odločimo za drugo možnost, plačilo izvedemo preko t.i. POS terminala, ki v grobem ni nič drugega kot majhen računalnik z omrežno povezavo in bolj ali manj zmogljivo programsko opremo, ki podpira poslovne procese vsake posamezne trgovine. Morda je edina slaba plat te plačilne modernizacije ta, da so tiste simpatične blagajne, ki so na koncu naredile »ka-čing« in z glasnim tleskom odprle predal z denarjem, pač morale v pokoj.

Kupci POS terminale resda jemljemo kot nekaj povsem običajnega, a so ti za prodajalce v maloprodaji izjemnega pomena. Slednji morajo biti namreč prepričani, da jih tehnologija ne bo pustila na cedilu, ko jo bodo najbolj potrebovali. Z maloprodajno POS blagajno SBGpos, ki ponuja zaslon na dotik, dobro povezavo in sinhronizacijo z zalednimi sistemi, za češnjo na torti pa deluje tudi brez internetne povezave, so skrbi odveč.

Pri izbiri POS blagajne gre zaupati SBGpos-u

V Skupini stroka.si smo že davno spoznali, da je izbira ponudnika POS postala pomembna poslovna odločitev. Ne le zato, ker imamo drage in poceni ponudnike, pač pa predvsem zato, ker imamo dobre in slabe (ter seveda delujoče in pogosto nedelujoče terminale). Skupek strojne in programske opreme namreč odločilno generira uporabniško izkušnjo, kar smo imeli vseskozi v mislih pri razvijanju SBGpos-a, naše maloprodajne POS blagajne. S ponosom lahko zatrdimo, da nam je uspelo zasnovati produkt, ki sodi v sam kakovostni vrh. Zakaj smo o tem tako prepričani, razkrivamo v nadaljevanju.

Zakaj SBGpos sodi v sam kakovostni vrh?

Vsi si nekako predstavljamo, da so osrednje naloge POS terminalov danes osredotočene zgolj na plačila strank. To pomeni, da naprava prebere plačilno kartico, vzpostavi povezavo z banko, potrdi, da je transakcija opravljena (ali pa ne) in na koncu izpiše račun. Kaj pa v primeru, ko ni internetne povezave in fiskalizacija ne deluje? Ni problema. SBGpos terminal tudi v takšnih situacijah deluje brez težav, saj ima svojo lastno lokalno bazo, zaradi česar boste račun lahko vedno izdali brez težav.

Potem je tu še kopica nadvse uporabnih funkcionalnosti. Prodajalec se v SBGpos šifrirano prijavi z vnosom začetnega salda, naprava pa omogoča rangiranje uporabnikov po različnih nivojih, s čimer jim lahko predpišemo določene omejitve ali pravice. Upravljanje z izdelki in zalogami je preprosto, saj SBGpos podpira črtno kodo ter pregledno iskanje artiklov in kupcev iz šifranta. Od tu dalje vse poteka samodejno. Programska oprema omogoča takojšnje materialno knjigovodstvo, zato se lahko vsak trenutek seznanite s stanjem zalog. SBGpos obenem samodejno izračuna višino vračila ali dobropisa pri morebitnem vračilu blaga. Želite morda izdati dobavnico, darilni račun ali pa kupon za naslednji nakup? Brez težav - tudi to izpeljete z nekaj potezami po zaslonu, občutljivem na dotik.

Povezljivost z zalednimi sistemi in hitra implementacija

Seveda je terminal povezan s poslovno-informacijskim sistemom v podjetju. SBGpos je edina »offline« POS blagajna, povezana z Datalabovim Pantheonom, hkrati pa odlično sodeluje z Microsoftovim Dynamicsom. Ne glede na vse pa je njegova ključna prednost vsekakor, da lahko svoje delo opravljate v vsakem trenutku - tudi če omrežna povezava ni na voljo.

Rešitev SBGpos je zasnovana za kar najhitrejšo, običajno takojšnjo implementacijo. Z našo blagajno boste lahko začeli poslovati dobesedno v nekaj trenutkih. Uporabniški vmesnik je intuitiven in omogoča prednastavljanje funkcij po meri vaše dejavnosti. Vsi naši dosedanji uporabniki so vedno znova navdušeni nad preprostostjo uporabe ter številnimi možnostmi, ki jih sistem ponuja. In če se slučajno kaj zatakne, so naši strokovnjaki v okviru Customer Care Centra in Help Desk službe vedno pripravljeni priskočiti na pomoč.

 

Zaupajte nam svoj izziv »

 

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.