Uvedba novega načina zaračunavanja Microsoftovih storitev (NCE)

Uvedba novega načina zaračunavanja Microsoftovih storitev (NCE)

Spoštovani,

obveščamo vas, da je Microsoft z letom 2022 začel uporabljati nov model zaračunavanja storitev, imenovan NCE (New Commerce Experience).

Doslej je bilo možno Microsoftove storitve (Microsoft 365, Dynamics 365) naročiti in plačati z mesečno naročnino ali letnim predplačilom, pri katerem je bila cena, preračunana na mesec, enaka kot pri mesečni naročnini. S spremenjeno licenčno shemo, ki v veljavo stopa s 1. 3. 2022, pa Microsoft določa 2 nova načina naročanja storitev:

1. Letna vezava
Z letno vezavo se zavežete h koriščenju storitev za obdobje 1 leta (do 1. 3. 2023), cena pa ostaja enaka kot doslej. Naročniškega razmerja ne morete prekiniti med letom, prav tako pa ni mogoče zmanjševanje števila licenc.

2. Mesečna vezava
Cena storitev bo ob sklenitvi mesečne vezave 20 % višja kot doslej. V tem primeru je mogoče tudi spreminjanje števila licenc iz meseca v mesec.

V kolikor se odločite za sklenitev letne vezave, je to potrebno potrditi do 20. 2. 2022. V nasprotnem primeru boste prešli na mesečno vezavo in hkrati višjo ceno storitve. S 1. 3. 2022 obenem sledi dvig cen za določeno vrsto Microsoft 365 storitev (Microsoft 365 Business Basic, Microsoft 365 Business Premium, Office 365 E1, Office 365 E3, Office 365 E5, Microsoft 365 E3). Višina podražitve licenc znaša od 9 do 25 % glede na vrsto licence.

Prosimo vas, da nas najkasneje do 20. 2. 2022 kontakirate na ccc@stroka.si in z nami uskladite vse pogoje. Po tem datumu ne bomo mogli več zagotoviti izvedbo skladnosti z novo Microsoftovo licenčno shemo. 

 

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.