Windows XP podpora se počasi ukinja

8. aprila 2014 se ukinja podpora za Windows XP, kljub temu, da je sistem pri uporabnikih še vedno zelo priljubljen.

Windows XP se uporablja že od 31. decembra 2001, danes pa ga še vedno uporablja več kot 40% uporabnikov. Počasi pa se bodo morali uporabniki posloviti od tega sistema, saj bo Microsoft z 8. aprilom 2014 ukinil vso podporo za ta sistem. To vključuje posodobitve, tehnično pomoč, popravke, itd. Brez podpore bosta tudi Office 2003 in Windows XP Professional for Embedded Systems.

Kot pravi Microsoft je tehnologija od predstavitve Windows XP do danes tako napredovala, da podjetja ne morejo izkoristiti mnogih prednosti tehnološkega razvoja. Microsoft tako priporoča čim hitrejši prehod na nove različice operacijskih sistemov kot sta Windows 7 in Windows 8.

Povezani članki:

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.