Z VALÚ-jem je nakupovanje v spletnih trgovinah varno in enostavno

Z VALÚ-jem je nakupovanje v spletnih trgovinah varno in enostavno

Mednarodna raziskava MasterIndex, ki jo izvaja družba Mastercard, je pokazala, da je leta 2020 kar 40 % Slovencev vsaj enkrat opravilo nakup s telefonom, najpogosteje v spletnih trgovinah, na bencinskih servisih in pri plačevanju prevoza. Vse več jih kot najbolj priljubljeno plačilno sredstvo v naslednjih petih letih prepoznava mobilne naprave - takih je še leta 2015 bilo le 10 %, lani pa že 36 %.

Trendi vsekakor narekujejo, da se plačevanje s telefoni postopoma uveljavlja kot nekaj povsem vsakdanjega. Po tem se morajo ravnati tudi spletni trgovci, ki se lahko svojim potrošnikom približajo z novimi, učinkovitimi plačilnimi metodami. Mednje se gotovo uvršča storitev VALÚ

Kaj sploh je VALÚ?

VALÚ je pametna denarnica, s katero lahko plačuje prav vsaka oseba, ki uporablja slovensko telefonsko številko (neodvisno od operaterja). Svojim uporabnikom omogoča, da nakupe opravljajo po 2 različnih poteh:

- preko brezplačne aplikacije za operacijske sisteme Android, Harmony in iOS, ki temelji na potrjevanju nakupov preko 6-mestne številčne oziroma QR-kode;
- v kolikor ne uporabljajo mobilne aplikacije, lahko uporabniki v omrežjih operatorjev Telekom Slovenije, A1 in BOB plačila izvajajo preko ukaznega niza *180*6-mestna številčna koda# in tipka za klic.

Račun VALÚ je mogoče napolniti z VALÚ Moneto, preko TRR-ja ali s plačilno kartico, ob opravljanju nakupov pa prav tako omogoča pošiljanje denarja prijateljem, prejem denarja in razdelitev stroškov. VALÚ se hkrati ponaša z visoko varnostjo plačevanja, ki jo zagotavlja tako tehnologija, uporabljena v sistemu, kot drugi varnostni elementi, npr. varnostna koda za vstop v pametno denarnico in varnostna koda PIN za plačevanje.

Prav zaradi bogatih koristi storitve je število njenih uporabnikov v Sloveniji že preseglo 200 tisoč, več kot 80 tisoč pa jih nakupe opravlja z aplikacijo. Vsak mesec se izvrši kar prek 250 tisoč transakcij.

Zakaj se vam splača sprejemati plačila z VALÚ-jem?

Skladno s tem, ko VALÚ-ju postaja naklonjenih vedno več kupcev, se tudi spletni trgovci pogosteje odločajo za to, da svojim potrošnikom omogočijo plačevanje z njim. To se jim praviloma splača, saj je VALÚ prepoznan kot priročno, enostavno in varno plačilno sredstvo. Zavoljo enostavnosti in hitrega postopka plačevanja je mogoče tudi zvišati stopnjo konverzije, saj se kupci v takšnih primerih manj pogosto odločajo za opustitev nakupa. Ob tem se je namreč potrebno zavedati, da zna biti vpisovanje podatkov bančne kartice ob nakupovanju za marsikoga še kako naporno in zamudno.

Še ena dobra novica za podjetja je, da za sprejem plačil z VALÚ-jem ni potrebno imeti davčne blagajne oziroma davčno potrjevanje računov ni potrebno.

V ostri konkurenci na trgu je vsekakor smiselno prispevati k temu, da potrošniku ponudimo kar se da široko paleto plačilnih metod, med katerimi lahko sam izbere tisto, ki mu najbolj ugaja. Tudi ta dejavnik lahko odloči pri tem, katerega ponudnika bo izbral, kar posledično vpliva na višino prihodkov od prodaje.   

Kako poteka plačevanje z VALÚ-jem?

Kupec v spletni trgovini plačilo opravi v treh preprostih korakih:

1. Ko v košarici izbere plačilo z VALÚ-jem, se mu odpre novo okno s QR-kodo in navodili za plačilo.
2. Z aplikacijo VALÚ poskenira QR-kodo ali vnese šestmestno kodo in pritisne gumb Plačaj. V primeru, da nima aplikacije, pokliče *180*6mestnakoda#.
3. V spletni trgovini takoj prejme obvestilo o uspešnosti plačila, medtem ko ga v aplikaciji že pričakuje potrdilo o plačilu.

Kako vam lahko pomagamo?

Zaradi obsežnih možnosti, ki jih ponuja VALÚ, vsem novim strankam, ki se odločajo za izdelavo spletne trgovine, predlagamo, da ga vanjo vključijo. Priložnost za nadgradnjo poslovanja ponujamo tudi obstoječim strankam in tako poskrbimo, da se v še večji meri približajo kupcem. VALÚ vzpostavimo mi, lahko pa zgolj pomagamo z dostopnimi podatki ter posredovanjem modula, ki ga namestite sami.

 

Želel/a bi izvedeti več o storitvi VALÚ »

 

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.