[DATALAB SPOROČILO] Poziv k nadgradnji SQL strežnikov

[DATALAB SPOROČILO] Poziv k nadgradnji SQL strežnikov

Danes, 5. februarja 2021, je Datalab svojim uporabnikom poslal spodnje obvestilo, v katerem jih poziva k nadgradnji SQL strežnikov. Prosimo vas, da ga pozorno preberete.

Za dodatne informacije ali pomoč smo vam na voljo na e-mail naslovu: ccc@stroka.si ali na telefonski številki 02 88 79 780.  

 


Sporočilo podjetja Datalab SI d.o.o.

Poziv k nadgradnji SQL strežnikov

Spoštovani uporabniki poslovnega programa PANTHEON, 

meseca novembra smo vas obvestili, da bomo zaradi zagotavljanja večje varnosti podatkov uporabnikov (kar je Microsoft uvedel z verzijo SQL Serverja 2016 in novejšimi) starejše verzije Microsoft SQL Serverjev 2012 in 2014 podpirali samo še do 19. 3. 2021. Takrat izide različica PANTHEON 1002300, ki starejših strežnikov bo več podpirala. Pišemo vam, ker bi vas na to želeli ponovno opozoriti. 

Najstarejša podprta verzija strežnika SQL Server bo 2016, kar smo sporočili že ob ukinitvi verzije 2008 R2, dne 3. 10. 2019.

V kolikor ne boste imeli ustrezne verzije SQL strežnika, nadgradnja PANTHEONa 1002300 in vseh naslednjih različic ne bo mogoča. Starejše različice PANTHEONa bodo še vedno delovale na prejšnjih različicah strežnika.

V primeru, da želite uporabljati PANTHEON Web in Android rešitve v istem okolju, je SQL 2019 nujen že od septembrskih različic.

Za zagotovitev varnosti in funkcionalnosti v novejših verzijah PANTHEONa predlagamo, da vaš SQL strežnik posodobite na eno izmed različic 2016, 2017 ali (najbolje) 2019. Poleg povišane varnosti bo bistveno hitrejše tudi delovanje PANTHEONa.

Enako velja za vse Express verzije SQL strežnika.

 

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.