[IT LJUDEM] S povezovanjem in premagovanjem kilometrov do nove dobrodelnosti

[IT LJUDEM] S povezovanjem in premagovanjem kilometrov do nove dobrodelnosti
Radlje ob Dravi, december 2017 - V Skupini stroka.si so leto in pol nazaj začeli z dobrodelnim projektom »OfflineMETER«, ki spodbuja zaposlene h gibanju in zdravemu načinu življenja, obenem pa vsak premagan kilometer predstavlja prispevek, ki je namenjen za donacije posameznikom in društvom. V tem času so zaposleni dosegli zastavljen končni cilj in premagali toliko kilometrov, kot je poti okoli sveta. Ob osvojitvi več kot 40.075 km so za Ustanovo Mali Vitez izvedli brezplačne storitve, ki bodo olajšale komuniciranje in povezovanje med člani fundacije in tudi širše. 
 

Skupina stroka.si je inovativno podjetje, ki sledi viziji IT ljudem, kar pomeni, da želijo s pomočjo moderne tehnologije povečati učinkovitost prav vsakega posameznika in s tem za vse zgraditi prijaznejše delovno okolje. Enako so storili tudi v okviru projekta "OfflineMETER". Za še večjo motivacijo zaposlenim so s pomočjo vizualno preglednega in slikovitega orodja za analitiko, razvili nadzorno ploščo, s pomočjo katere spremljajo aktivnosti zaposlenih. Kadar koli imajo na voljo podatke o tem, kateri zaposleni so najbolj aktivni in kateri oddelek je zbral največ kilometrov. 

V okviru projekta »OfflineMETER« zaposleni v Skupini stroka.si pridno nabirajo kilometre in spodbujajo zaposlene, da so aktivni in v stiku z naravo. Spodbujajo prav vsako gibanje, od hoje, do kolesarjenja, pohodništva, moštvenih športov. Mlade družine, ki jih je v podjetju kar nekaj, kilometre nabirajo tudi z »vozičkanjem«. Zaposleni z vsakim premaganim kilometrom zbirajo opremo in denar, ki so jo v dosedanjem obdobju razdelili različnim društvom in organizacijam v obliki sponzorstva ali donacije

Dobrodelnost

V zadnjem letu so tako desetim otrokom Osnovne šole Radlje ob Dravi z donacijo zagotovili brezplačno malico do konca šolskega leta, z opremo pomagali gorskim reševalcem GRS Maribor, Reševalni skupini Radlje ob Dravi in otrokom Osnovne šole Radlje pomagali s prenosnikom za njihovo računalniško učilnico ter pomagali Ustanovi Mali Vitez z opravljenimi storitvami. 

»Veseli smo, da je Skupina stroka.si pomagala naši Ustanovi Mali vitez z izvedenimi storitvami. Le s pomočjo podpornikov in dobrotnikov, ki imajo posluh za naše potrebe, lahko uresničujemo naše poslanstvo, ki je izboljšati kvaliteto življenja mladim, ozdravljenim od raka v otroštvu. Omogočamo jim medsebojno druženje, ki zmanjšuje čustvene primanjkljaje in tako olajša uspešno vključevanje v družbo, pomagamo jim pri nakupu tehničnih pripomočkov, spodbujamo pridobitev ustrezne izobrazbe s podelitvijo štipendij in osveščamo javnost o poznih posledicah zdravljenja raka v otroštvu,« je povedala dr. Lorna Zadravec Zaletel, dr.med., predsednica Ustanove Mali vitez

Aktivno naprej

Zaposleni v Skupini stroka.si so projekt ponotranjili, kar govori tudi podatek, da v projektu sodeluje 42 od 53 zaposlenih. Vseh vnosov zaposlenih v aplikacijo je bilo več kot 1620, zmagovalni oddelek pa je premagal več kot 13.000 km. Podjetje se je odločilo, da s projektom nadaljuje in ga vsebinsko nadgradi ter postavi nove motivacijske cilje za zaposlene. Še naprej bodo spodbujali zabavno sodelovanje in povezovanje med zaposlenimi in krepili njihovo družbeno odgovorno razmišljanje.

Povezani članki:

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.