[PANTHEON OBVESTILO] POMEMBNO: Novosti pri povračilu stroškov službene poti in delu v tujini

S strani Datalab Pantheon-a je bilo poslano obvestilo glede novega pravilnika za REK s poročanjem aprila. V kolikor obvestila niste prejeli in si posledično še niste ustrezno nastavili ločene vrste zaslužkov, vam svetujemo, da to uredite čim prej. V nasprotnem primeru lahko imate težave pri poročanju REK popravkov v aprilu. 

Velja za vsa podjetja katera izplačujejo potne naloge in ne samo za napotene delavce! 

V kolikor stroški v skladu z novim Pravilnikom v Pantheon-u po 1.1.2018 ne bodo obračunani na ločenih vrstah zaslužkov glede na nova polja (B06a, B06b, B06c ... ), ampak samo na eni vrsti zaslužka, aprila 2018 ne bo možno avtomatsko polniti novih polj na iREK, ampak bo možen samo ročni vnos! 

 

DA, želimo pomoč pri nastavitvi ločene vrste zaslužkov v Pantheonu »

 

Izvorno novico s strani Datalaba si lahko ogledate spodaj.


Obvestilo o novostih pri povračilu stroškov službene poti in delu v tujini 

Spoštovani PANTHEON uporabniki. 

Preverite, kako poteka ločeno poročanje o povračilih stroškov službene poti in poročanje o povračilih delavcev napotenih na delo v tujino po 1.1. 2018. 

Skladno s Pravilnikom o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o vsebini in obliki obračuna davčnih odtegljajev ter o načinu predložitve davčnemu organu (Pravilnik REK) objavljen v Ur.l. 79/2017 z veljavo od 1. januarja 2018 dalje je določeno ločeno poročanje o povračilih stroškov službene poti in poročanje o povračilih delavcev napotenih na delo v tujino. Podatki v poljih B06, B06a, B06b, B06c, B06č, B06d, B06e in B20 se za izplačila v mesecu januarju, februarju in marcu 2018 prvič poročajo šele v mesecu aprilu 2018, najkasneje do 30. aprila 2018, ločeno po mesecih (januar, februar, marec), na katerega se nanašajo. 

Zaradi zgoraj omenjenega in ker s strani FURS-a oz. eDavkov še ni pripravljenih ustreznih struktur je potrebno že sedaj v Pantheon-u za izplačila po 1.1.2018 za vsa nova polja katera se bodo poročala ločeno (B06a, B06b, B06c...) odpreti svojo Vrsto zaslužka, da jih bo aprila 2018 za obračune za nazaj možno poročati ločeno po novih rubrikah na iREK obrazcu. 

Vrste zaslužka za službene poti je potrebno izbrati še v Šifrantu vrst dokumentov za potne naloge ter jih povezati z ustreznim poljem. 

Primer nastavitev si lahko ogledate TUKAJ.  

V kolikor stroški v skladu z novim Pravilnikom v Pantheon-u po 1.1.2018 ne bodo obračunani na ločenih Vrstah zaslužkov glede na nova polja (B06a, B06b, B06c ... ), ampak samo na eni vrsti zaslužka, aprila 2018 ne bo možno avtomatsko polniti novih polj na iREK, ampak bo možen samo ročni vnos! 

Lep pozdrav, 

Datalab

Povezani članki:

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.