[PROCESNI VAVČER - 22. 2. 2018] Pridobite do 20.000 € nepovratnih sredstev za spodbujanje procesnih izboljšav

[PROCESNI VAVČER - 22. 2. 2018] Pridobite do 20.000 € nepovratnih sredstev za spodbujanje procesnih izboljšav

Že drugo leto zapored je objavljen javni razpis za procesni vavčer, ki finančno pomaga podjetjem pri vpeljavi vitke proizvodnje v njihovo podjetje in pri optimizaciji njihovega poslovanja. Predmet razpisa je sofinanciranje svetovalnih storitev v zvezi z uvajanjem procesnih izboljšav, ki vam jih lahko zagotovi naše podjetje v partnerstvu s podjetjem Lean rešitve d.o.o.  

»Procesni vavčer 2017/2018« je namenjen spodbujanju procesnih izboljšav v malih in srednje velikih podjetjih (do 250 zaposlenih) in s tem povečanju njihove dodane vrednosti. Procesne izboljšave se nanašajo predvsem na prenovo poslovnih procesov, uvedbo vitkega poslovanja in vitkih poslovnih procesov, učinkovito upravljanje poslovnih procesov, business process management ter dizajn management. 

 

Glavne priložnosti za procesne izboljšave v podjetju so lahko:

  • znižanje proizvodno-logističnih stroškov »8 Izgub«, 
  • dvig izkoriščenosti strojnega parka »TPM«, 
  • skrajšanje časa menjav »S.M.E.D.«, 
  • optimizacija planiranja »Kanban«, 
  • vrednostni tok materiala »VSM«, 
  • vpeljava vizualno urejenega delovnega okolja »5S «, 
  • prilagoditev in standardizacija delovnih mest »Standardno delo«, 
  • vzpostavitev učinkovitega sistema spremljanja in nadziranja »Shop Floor Management«.

Podjetje lahko na razpis kandidira samo z eno vlogo in lahko pridobi do 20.000 € nepovratnih sredstev (najmanj 5.000 eur in največ 20.000 eur), kar predstavlja do vključno 50 % upravičenih stroškov storitev zunanjih izvajalcev (svetovalne storitve v zvezi z uvajanjem izboljšav poslovnih procesov). Upravičeni stroški so stroški storitev zunanjih izvajalcev – svetovalne storitve pa ne smejo biti trajne ali občasne oz. se ne smejo nanašati na običajne stroške poslovanja podjetja.

Drugi rok za oddajo vloge je 22. februar 2018.

.

Podjetja se na sredstva prijavljajo sama, dovolite pa nam, da vam na predstavitvenem sestanku predstavimo, kje so vaše možnosti v okviru razpisa in kako vam primerljiva podjetja vpeljujejo vitko proizvodnjo in prenavljajo poslovne procese v svojih poslovnih okoljih. 
Povezani članki:

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.