Skupina stroka.si med dobitniki zlatih priznanj za najboljše inovacije v koroški regiji

Skupina stroka.si med dobitniki zlatih priznanj za najboljše inovacije v koroški regiji

GZS Koroška gospodarska zbornica je v četrtek, 17. septembra 2020, podelila nagrade najboljšim inovacijam v koroški regiji za leto 2020. Počaščeni smo, da smo za našo rešitev FARSIGHT prejeli zlato priznanje.

V imenu Skupine stroka.si je nagrado prevzel naš direktor in lastnik, Sandi Markon, ki je po dogodku izpostavil zaposlene: “Ob tej priložnosti se bi rad zahvalil vsem zaposlenim, ki so sodelovali pri razvijanju platforme FARSIGHT in z raznolikimi znanji vsak po svoje prispevali k uspešni izvedbi projekta. Še enkrat več nam je uspelo dokazati, da skupaj tvorimo odlično ekipo.”

Platformo FARSIGHT smo razvili smo z namenom, da zaposlenim v organizacijah, ki se soočajo z izzivi terenskega dela (civilna zaščita, zdravstveni in komunalni delavci, reševalci …), s pomočjo sodobnih orodij omogočimo optimalno delovno uspešnost na terenu. Rešitev z uporabo obogatene in virtualne resničnosti prispeva k izboljšanju načrtovanja, izvedbe operacij, pregleda dejanske prostorne situacije in upravljanja delovnih sredstev. Prilagojena je za naprednejše naprave, temelječe na internetu stvari, kot so droni, pametne ure, pametna očala in različni senzorji. Izkoriščanje prednosti strojnega učenja v kombinaciji s prediktivno analitiko zagotavlja varnejše in lažje delo terenskih ekip ter preglednost nad učinkovitostjo in izrabo delovnih sredstev. Za najbolj kompleksne scenarije je v uporabi tudi tehnologija veriženja blokov. V projekt se poleg slovenskega podjetja Stroka produkt v okviru Skupine Stroka vključujejo partnerji iz različnih držav na evropskem in širšem nivoju.

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.