Celostno upravljanje s podatki za varno odločanje in interaktivno poročanje

Celostno upravljanje s podatki za varno odločanje in interaktivno poročanje

Referenčni primer: Celostno upravljanje s podatki za varno odločanje in interaktivno poročanje

Naročnik rešitve: Skupina stroka.si
Leto vpeljave: 2015
Rešitev: SharePoint, Power BI

»Vsako IT-rešitev, ki jo razvijemo za svoje stranke oziroma ponujamo njeno implementacijo, testiramo tudi v lastnem okolju, saj lahko le na ta način dobro poznamo njen ustroj, prednosti in vse funkcionalnosti, ki jih prinaša končnemu uporabniku. Tako svojim strankam lažje svetujemo, kaj in kdaj implementirati ter kako izkoristiti vse prednosti in funkcionalnosti, ki jih posamezna poslovna rešitev ima, saj imamo izkušnje iz prakse. V primeru Power BI smo ugotovili, da lahko pomaga podjetjem v različnih panogah (njihovi različnosti navkljub), zato ga v skladu z našo vizijo, da moramo tehnologijo izkoristiti in postaviti ljudem v prid, sedaj uporabljamo tudi mi.«
Marcel Škerjanc, izvršni direktor Skupina stroka.si

V podjetju so imeli že pred implementacijo Power BI na voljo veliko podatkov in sistemov, s pomočjo katerih so pripravljali analize in na njihovi osnovi sprejemali odločitve ali si zastavljali cilje. Pogrešali pa so orodje, s katerim bi lahko učinkovito povezali vse te podatke in imeli nad njimi boljši pregled. To bi jim hkrati tudi omogočilo, da pri analizah upoštevajo več dejavnikov, ki vplivajo na (ne)uspešnost posameznih aktivnosti in procesov.

GLAVNI IZZIVI

  • sočasni dostop in povezovanje podatkov iz več različnih baz,
  • sočasni dostop in povezovanje podatkov iz več različnih sistemov,
  • orodje za podporo pri odločanju za zaposlene na različnih delovnih mestih,
  • nepreglednost velike količine podatkov.
     

Želim prebrati celotno študijo primera vpeljave rešitve za analitiko Power BI

 

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.