Z uporabo aplikacije do enostavnejšega izpolnjevanja pogoja PCT v podjetjih

Z uporabo aplikacije do enostavnejšega izpolnjevanja pogoja PCT v podjetjih

V skladu z Odlokom o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, sprejetim 11. 9. 2021, bo od srede, 15. 9. 2021, pogoj PCT obvezen za vse zaposlene.

Za vas smo na enem mestu zbrali najpomembnejše novosti, ki zadevajo podjetja in njihove zaposlene:

- Pogoj PCT morajo za čas opravljanja dela izpolnjevati vsi delavci in osebe, ki na kakršnikoli drugi pravni podlagi opravljajo delo pri delodajalcu, ali samostojno opravljajo dejavnost.

- Za delavce in osebe, ki na kakršnikoli drugi pravni podlagi opravljajo delo pri delodajalcu, ali samostojno opravljajo dejavnost (in niso ne prebolevniki ne cepljeni), se šteje, da za opravljanje dela izpolnjujejo pogoj PCT, če se presejalno testirajo s testom HAG za samotestiranje. Samotestiranje se izvaja enkrat tedensko v enakih presledkih.

- Odgovorne osebe, ki izvajajo ali organizirajo opravljanje dela, določijo čas in kraj samotestiranja, ki je izvedeno na delovnem mestu. Za namen dokazovanja samotestiranja odgovorna oseba posreduje zaposlenemu evidenčni list, ki vsebuje datum samotestiranja, rezultat testa in podpis osebe iz prvega odstavka prejšnjega člena.

- Samotestiranje se izvaja s testi HAG za samotestiranje, ki jih proizvajalec nameni za samotestiranje in za katere je proizvajalec pridobil certifikat CE priglašenega organa s sedežem v Evropski uniji.

- Sredstva za izvajanje presejalnega testiranja za zaposlene zagotavlja delodajalec oziroma oseba, ki samostojno opravlja dejavnost.

Aplikacija za enostavnejše izpolnjevanje pogoja PCT v podjetjih

Navedene spremembe od podjetij zahtevajo, da se v kratkem času organizirajo in poskrbijo za spoštovanje novega odloka. V kolikor se trenutno s tem izzivom soočate tudi vi, vam lahko pomagamo s postavitvijo aplikacije za pridobitev potrebnih informacij vaših zaposlenih glede izpolnjevanja pogoja PCT.

Aplikacija, ustvarjena na platformi Power Apps, je namenjena vsem strankam s sklenjeno vsaj Microsoft 365 Business Basic licenco. Skrbi za redno poročanje z namenom zagotavljanja pogoja PCT s strani zaposlenih, ki lahko do nje dostopajo kjerkoli in kadarkoli. Obenem delodajalcu služi kot skupno mesto za odlaganje dokumentacije in preprosto analitiko. Ker se že uporablja v praksi, omogoča preprosto implementacijo.

Za vsa vprašanja smo vam z veseljem na voljo na elektronskem naslovu ccc@stroka.si ali telefonski številki 02 88 79 780.

Zaupajte nam svoj izziv »

 

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.