Strateško partnerstvo z globalnim tehnološkim velikanom PTC

Strateško partnerstvo z globalnim tehnološkim velikanom PTC

V želji, da bi napredno tehnologijo približali domačim proizvodnim podjetjem in okrepili našo ponudbo na trgu, smo sklenili strateško partnerstvo z ameriškim velikanom PTC v okviru digitalne transformacije v proizvodnji oziroma industrije 4.0.

PTC je vodilni ponudnik industrijske tehnologije, ki v svoji široki paleti združuje področja mešana resničnost, industrijski IoT (IIoT), PLM in CAD. Z naprednimi rešitvami, zgrajenimi posebej za izzive, ki največkrat omejujejo proizvodna podjetja, slednjim pomaga povečati prihodke, izboljšati učinkovitost in znižati stroške.

Naša pot digitalne transformacije

V Skupini stroka.si od leta 2015 naprej stremimo k cilju, da se uveljavimo kot vodilni partner na področju digitalne transformacije v Sloveniji. Naša zgodba se je začela z delom na projektih, povezanimi z blockchain tehnologijo, storitvami Azure, strojnim učenjem in umetno inteligenco.

Leta 2018 smo se usmerili na rešitve mešane resničnosti, ki jih omogočajo Microsoftova očala HoloLens. V ospredje smo postavili izobraževanje delavcev v proizvodnji, saj smo zaznali, da je ravno v tej panogi ob uvedbi novih zaposlenih in lansiranju novih produktov prenos znanja med zaposlenimi manj učinkovit, kot bi si želeli. Poskrbeli smo, da si je mogoče delo zaposlenega na delovnem mestu v proizvodnji ogledati skozi očala HoloLens, ki sproti opozarjajo na nevarnosti in pasti, kažejo pravilno obnašanje, dajejo navodila in beležijo izvedbo izobraževanja.

Z nabranimi izkušnjami in znanjem smo se skupaj s podjetjem Marovt d.o.o. v naslednjih 2 letih ukvarjali predvsem z razvijanjem inteligentnega sistema za podporo vzdrževanju v proizvodnji (IQ TPM 4.0). Z njegovim lansiranjem smo suvereno vstopili na področje digitalne transformacije v proizvodnji.

Strateško partnerstvo s tehnološkim velikanom PTC

Ob ponudbi našega razvojnega oddelka, ki razvija namenske rešitve, prilagojene specifičnim potrebam strank, smo v naš portfelj želeli vključiti tudi preverjeno generično rešitev, kar pomeni, da bi lahko pri prehodu iz klasične v pametno proizvodnjo pomagali bistveno večjemu številu podjetij. Ko smo dobili priložnost za sodelovanje s podjetjem PTC, seveda nismo oklevali. Moči smo združili s partnerjem, ki vlaga v tehnologije, ki so nam blizu, in si z nami deli tudi pristop k delu. Ob tem razpolaga z veliko in izkušeno ekipo strokovnjakov, na katere se lahko vedno zanesemo in se na ta način še naprej učimo in širimo obzorja.

PTC ThingWorx: vodilna programska platforma za IIoT

Naše sodelovanje s PTC-jem se v prvi vrsti osredotoča na IIoT, ki s povezovanjem ljudi, izdelkov, procesov in delovnih prostorov predstavlja osrednji gradnik digitalne transformacije. Uporaba tehnologij IIoT podjetjem omogoča, da podatke iz proizvodnje povežejo v celoto, jih spremljajo v realnem času, analizirajo in na podlagi rezultatov sprejemajo pomembne odločitve. 

PTC-jeva platforma ThingWorx, zgrajena na podlagi izkušenj proizvodnih podjetij v različnih panogah, je bila v začetku leta 2020 proglašena za vodilno programsko platformo na področju IIoT (vir: Forrester Research). Ponaša se z bogato funkcionalnostjo, fleksibilnostjo, varnim delovanjem in visoko skalabilnostjo.

Sklenitev partnerstva nam omogoča, da lahko strankam ponudimo platformo za digitalno transformacijo, ki je preverjena na globalni ravni. Ta zagotavlja hitro implementacijo in že vsebuje orodja, ki jih večina podjetij, ki stopa na pot digitalne transformacije, potrebuje, hkrati pa ponuja možnosti za številne prilagoditve.

S skupnimi močmi tudi na NT konferenci

Skupina stroka.si in PTC se skupaj predstavljamo tudi na Microsoftovi NT konferenci (24.–25. november 2020). Platformo PTC Thingworx boste lahko podrobneje spoznali na predavanju strokovnjaka iz podjetja PTC, in sicer v sredo, 25. novembra 2020 ob 15.40 uri

 

Zaupajte nam svoj izziv na področju digitalne transformacije »

 

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.