Strategija pristopa k digitalni transformaciji na tehnološki platformi strokaDT platform

Osnovni cilj platforme za vzpostavitev rešitev digitalne transformacije – strokaDT platform je zagotavljanje skupka rešitev in znanj, ki se povezujejo v celoto ter omogočajo osnovo za gradnjo in povezovanje rešitev digitalne transformacije. 

Platforma strokaDT združuje vsa znanja in tehnologije, ki so pomembne v procesu digitalne transformacije določenega podjetja. Zasnovali smo jo tako, da omogoča procesiranje in zbiranje vseh podatkov znotraj oblačne infrastrukture kot tudi v lokalnem omrežju podjetja. 

DT API: ključno orodje za pospeševanje digitalne transformacije v organizacijah

V Skupini stroka.si smo prav tako razvili orodje StrokaDT API, ki je namenjeno integraciji storitev za konvergenco različnih tehnologij in tehnoloških sistemov. V praksi gre za omogočanje povezljivosti za najbolj pogoste sisteme v naboru določenega podjetja. Tako imamo npr. predpripravljene metode za integracijo z ERP sistemi, CRM sistemi, IoT napravami, itd.

Zasnova je modularna, kar pomeni, da v primeru, da določena metoda ne obstaja, lahko le-to naknadno implementiramo. Posledično se vsi sistemi povezujejo skozi enotno točko, ki skrbi za preoblikovanje in čiščenje podatkov ter izmenjavo v enem izmed standardnih formatov.Storitev je tesno povezana z rešitvijo strokaDT platform.

 

Storitve Azure Cloud

Microsoft Azure je Microsoftova oblačna platforma s širokim spektrom servisov in storitev. Tudi zbiranje velikih količin podatkov in dolgoročno hranjenje le-teh (Big Data) je mogoče z izrabo storitev v oblačni platformi Azure.

Pozabite na nakupe, konfiguriranje in vzdrževanje strojne opreme. Svoje rešitve lahko po novem razvijate poceni, hitro in na sodoben način.


Študija primera: koriščenje oblačnih storitev Azure v podjetju TAB »

Blog: Kaj vse omogoča platforma Azure in kateri napredni servisi Azure Al so pripravljeni na produkcijske projekte »

Pametna proizvodnja (IoT - Internet stvari)

Z našo pomočjo bodo vaše naprave same sporočale svoje potrebe, težave pa redkeje ali pa morda sploh ne. Uvedba IoT bo povsem poenostavila nadzor vaše proizvodnje. Načrtovanje vzdrževanja bo preprosto, izvajanje pa samo še preventivno. Vse to s pomočjo storitev oblačne platforme Azure in cele palete aplikacij, ki se zlahka povežejo s sistemi, denimo ERP ali CRM, ki jih v podjetju že imate.

Industrija 4.0 - priložnost za rast in trajnostna konkurenčna prednost »

Pristopi k digitalni transformaciji v proizvodnih podjetjih »

Pametna proizvodnja

Razširjena resničnost (XR) - MR. Learning

HoloLens, holografski računalnik, vgrajen v očala, omogoča popolno hologramsko interaktivno izkušnjo. Čas je, da tudi vaša učilnica, proizvodnja, razstavni ali pisarniški prostor, doživijo prenovo mešane resničnosti. 

Platforma MR.Learning omogoča učinkovito in varno učenje ter uvajanje zaposlenih v delovno okolje. Zagotovite si nove načine učenja in preoblikujte učne procese tako,da lahko predmet ali prostor učenja spoznavate iz različnih perspektiv, spremljate predpisana gibanja, ste opozorjeni na nevarne ali ključne predele in pred vstopom v realno delovno okolje, prostor ali pred uporabo novega produkta spoznate prav vse pasti, posebnosti, detajle in karakteristike.  

Obogatena resničnost (AR) v proizvodnji - Remote Assist

Obogatena resničnost v povezavi s komunikacijo v živo zagotavlja hitro in učinkovito reševanje težav s sodelovanjem med vašimi strokovnjaki in zaposlenimi na terenu. Tako lahko vaši strokovnjaki pomagajo odpraviti napako, brez da bi bili fizično prisotni.

Remote Assist je orodje za oddaljeno podporo, mentorstvo in izobraževanje. Še posebej je primerno za uporabo v času, ko si prizadevamo za zmanjševanje medosebnih stikov. Zaplete, ki so poprej zahtevali obisk na lokaciji, razrešite kar na daljavo in se tako izognete neposrednim stikom, hkrati pa prihranite čas. 

Umetna inteligenca in strojno učenje (AI-ML in DL)

Vaši podatki so lahko osnova za številne izboljšave poslovanja. Strojno učenje v okviru oblačnega orodja Machine Learning Studio omogoča zasnovo učnega modela, potrebnega za obdelavo realnih primerov. Z zbranimi podatki, strojnim učenjem in prediktivno analitiko razvijamo učinkovite modele za optimizacijo vseh poslovnih procesov v podjetju. Uvedba rešitev IoT poenostavlja nadzor nad proizvodnjo.

Low-code to no-code (konvergenca znanj in tehnologij)

Platforme Low-code to no-code omogočajo hitrejši in enostavnejši razvoj aplikacij brez potrebe po pisanju kode. Uporaba low-code in no-code platform pomaga pri hitri pripravi aplikacij, zmanjša čas razvoja programske opreme ter olajša prilagajanje rešitev specifičnim poslovnim potrebam.

Več o low-code no-code platformah >

Študentom odpiramo nove možnosti sodelovanja »

 

Blockchain

Naš razvojni oddelek ima izkušnje z nastajanjem in vpeljavo nekaterih najbolj znanih, po naročilu narejenih decentraliziranih blockchain aplikacij in infrastrukturnih projektov. V blockchain vgrajene pametne pogodbe in mobilne aplikacije zagotavljajo več transparentnosti, predvsem pa pomembno poslovno prednost pred konkurenco.

Shranjevanje velike količine podatkov - podatkovno skladišče Influx

InfluxDB je namenjen vsem podjetjem in organizacijam, ki potrebujejo učinkovito shranjevanje, obdelavo in analizo časovnih serij podatkov. Podatke v InfluxDB-ju lahko organiziramo po času in nato izvajamo analize in poizvedbe, ki temeljijo na času. InfluxDB je namenjen predvsem shranjevanju in obdelavi podatkov, ki jih generirajo senzorji, naprave za merjenje in druge naprave za zbiranje podatkov (od strojev, avtov, hladilnikov, pametnih ur … ).

Želite dodatne informacije?

Lastni scenariji uporabe mešane resničnosti in očal HoloLens

Microsoft HoloLens - learning at the virtual assembly line (mixed reality in manufacturing) 
 
YASKAWA HC10 - testing work area size with the Yaskawa HC10 robot (mixed reality) 
 
Learning human anatomy with Microsoft HoloLens Glasses (mixed reality) 
 
Enter Mixed Reality with Microsoft HoloLens Glasses (short version)  
 
Virtual Office/Work area experience with HoloLens glasses (for architects and designers) 
 

Razvojna partnerstva prihodnosti

Prihodnost delovnih mest

Ne spreglejte tudi...

Prihodnost delovnih mest

Avtomatizacija procesov bo sicer ukinila določena delovna mesta, vendar bo hkrati ustvarila nova in nove, doslej...
Umetna inteligenca kot novi steber poslovanja

Ne spreglejte tudi...

Umetna inteligenca kot novi steber poslovanja

Po Gartnerjevem poročilu približno 80 % razvijalcev IT meni, da bosta umetna inteligenca in strojno učenje kmalu...
Bubble: revolucija v razvoju programske opreme

Ne spreglejte tudi...

Bubble: revolucija v razvoju programske opreme

Bubble.io predstavlja revolucionarno ogrodje za razvoj aplikacij brez kode, ki podjetjem omogoča ustvarjanje...

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.

 
mangakakalot