Inteligentni sistem za podporo vzdrževanju v proizvodnji IQ TPM 4.0

Digitalizacija močno vpliva na način dela, komunikacijo in upravljanje dela v proizvodnji. Spreminjajo se tudi pristopi k podpori različnim procesom v tovarnah. Skupaj s podjetjem Marovt smo razvili inteligentni sistem za podporo vzdrževanju v proizvodnji in ga poimenovali IQ TPM 4.0. Rešitev omogoča elektronsko zbiranje podatkov iz starejših modelov strojev in zbiranje ter obdelavo podatkov lokalno v okviru podjetja ali v oblaku Microsoft Azure. Elektronsko podporo načrtovanju vzdrževanja in vodenja podatkov o osnovnih sredstvih omogoča CMMS sistem. V okviru rešitve interneta stvari (Internet of things) se stroji povezujejo v omrežje. Sistem IQ TPM 4.0 je tesno povezan z Microsoftovo rešitvijo Power BI, ki omogoča podrobne in sprotne analize stanja.

ŠE VEČ INFORMACIJ O INTELIGENTNEM SISTEMU IQ TPM 4.0 »

Zbiranje podatkov iz starejših modelov strojev

V veliki večini primerov so stari stroji neprimerni za digitalizacijo in pošiljanje podatkov za naknadno izvedbo analiz. Ena izmed ključnih prednosti našega sistema je namenska senzorika, ki jo je mogoče vgraditi tudi na stare stroje in tako zagotoviti njihovo spremljanje, pošiljanje podatkov v centralno bazo in v večini primerov tudi prediktivno analitiko.

Podpora hibridnemu okolju

Sistem IQ TPM 4.0 za shranjevanje uporablja t.i. hibridno hrambo, kar pomeni, da je podatke mogoče hraniti na dva načina - lokalno v omrežju vašega podjetja (on premises storage) ali v oblaku Azure. Oba načina imata svoje prednosti, ki se določijo tekom ovrednotenja obstoječega stanja v podjetju.

CMMS sistem

Del končnega sistema IQ TPM 4.0 je tudi CMMS sistem, ki omogoča upravljanje osnovnih sredstev, njihov monitoring in osnovno analitiko. Delovanje zagotavljamo tudi na tablicah in mobilnih napravah, kar omogoča popolno digitalno transformacijo vaše proizvodnje. Potrebno se je zavedati, da je vpeljava takšnega sistema v proizvodnjo velik izziv. Ravno v ta namen imamo na voljo tudi eksperte za vpeljavo takšnih sistemov v proizvodnjo in njihovo povezavo z obstoječimi sistemi vašega podjetja.

Analiza in poročanje

Sistem je tesno povezan z Microsoftovo rešitvijo za vizualizacijo in analitiko Power BI. Vsebino posameznih poročil in nadzornih plošč se definira skupaj z vami. V osnovi sicer sistem podpira najpogostejše analize, kot so npr. realizacija na produkcijski liniji, dogodki na produkcijski liniji, stanje strojev v proizvodnji, vizualizacija vrednosti iz senzorjev in semaforji za prediktivno analitiko. Zavedamo se, da je vsaka proizvodnja svoj »ekosistem«, zato je sistem IQ TPM 4.0 zgrajen modularno in tako, da se v celoti prilagodi vašim procesom, ljudem in digitalnim sistemom v podjetju. 

Želite dodatne informacije?

IQ TPM 4.0

Povezave in integracije ter vključitev naprednih tehnologij

Integracije z ostalimi sistemi podjetja

Rešitev IQ TPM 4.0 je zasnovana tako, da za povezavo z drugimi sistemi uporablja aplikacijski programski vmesnik (API), kar omogoča, da se podatki izmenjajo preko standardnih protokolov. Najpogostejše metode za uvoz so že pripravljene, ostale pa definiramo in implementiramo tekom izvedbe projekta.

Povezava z napravami za mešano resničnost (Microsoft HoloLens)

V modernih proizvodnjah je glede na napredek sodobnih tehnologij že mogoča vpeljava mešane resničnosti – tako na namenskih očalih kot tudi na mobilnih napravah. Omenjeno je lahko zelo uporabno za vaše vzdrževalce (vključitev navodil, filmčkov, 3D modelov ...). Možnosti so zelo široke in jih po potrebi definiramo tekom vpeljave projekta.

Umetna inteligenca in prediktivna analitika

Izpada dela na proizvodni liniji si zaradi okvar na strojih ne želi nihče oziroma je potrebno tovrstne okvare pravočasno predvideti in poslati alarm vzdrževalni službi. Na ta način se lahko tako prihrani na sredstvih za popravilo stroja, kot tudi poveča realizacija določenega stroja. Sistem IQ TPM 4.0 ima poseben modul za prediktivno analitiko, ki je glede na zbrane podatke sposoben pravočasno predvideti tovrstne dogodke.

Industrija 4.0 - četrta industrijska revolucija

Celovit pristop k razvoju programske opreme

Pri razvoju programske opreme, aplikacij, dodelav ali integracij sledimo jasno začrtanemu procesu, saj lahko le na ta način zagotovimo stabilno, primerno, uporabno in delujočo rešitev.

Analiza

Analiza zahtev in priprava specifikacije rešitev

Nacrtovanje

Načrtovanje programske opreme in komponent

razvoj

Razvoj programske opreme ali rešitve

Testiranje rešitev

prenos

Prenos v ciljno okolje, uporaba in vzdrževanje

Zakaj nam zaupati na področju rešitev za proizvodna podjetja?

izkusnje
25+
let izkušenj
razvijalci
10
razvijalcev programske opreme
pogodba
Microsoft Premier Support
pogodba za stranke
partner
3x
Microsoftov partner leta
Microsoft Gold
Microsoft Azure
Power BI

Projekt delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR). Javni razpis za izbor operacij se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020«.

financiranje

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.

 
Kako rešiti problematiko IoT podatkov? Z uporabo rešitev InfluxData za vzpostavitev učinkovite in dolgoročne hrambe...

Ne spreglejte tudi...

Kako rešiti problematiko IoT podatkov? Z uporabo rešitev InfluxData za vzpostavitev učinkovite in dolgoročne hrambe...

Omreženje raznovrstnih naprav in ponavljajoče zajemanje podatkov predstavljata določene izzive na področju hrambe...
Digitalna preobrazba v praksi

Ne spreglejte tudi...

Digitalna preobrazba v praksi

Demonstracijski center za prikaz delovanja digitaliziranih delovnih procesov oziroma rešitev digitalne preobrazbe v...
Z digitalno preobrazbo do ustvarjanja dodane vrednosti

Ne spreglejte tudi...

Z digitalno preobrazbo do ustvarjanja dodane vrednosti

»Digitalna preobrazba je zelo širok pojem, ki si ga mnogi različno razlagajo. Sam ga razumem tako: prvič, da...
mangakakalot