Podjetje Stroka produkt v letu 2021 vnovič z najvišjo bonitetno odličnostjo AAA

Podjetje Stroka produkt v letu 2021 vnovič z najvišjo bonitetno odličnostjo AAA

Z veseljem in ponosom sporočamo, da se je naše podjetje Stroka produkt d.o.o. po analizah za leto 2021 uvrstilo v najvišji razred bonitetne odličnosti AAA. Tega je v Sloveniji med vsemi 217.359 registriranimi podjetji dosegel zgolj 1 % podjetij.

Naš direktor in lastnik Sandi Markon je ob prejemu laskavega priznanja povedal: "Priznanje za bonitetno odličnost pomeni zunanjo potrditev, ki nam in našim deležnikom (od zaposlenih, kupcev do dobaviteljev) zagotavlja varnost poslovanja. Tako lahko zajamčimo, da smo resen in suveren partner pri sklepanju poslov."

Ob vprašanju, kakšen je po njegovem mnenju recept za bonitetno odličnost, je dodal še: "Recepti za uspešno poslovanje se od podjetja do podjetja razlikujejo, a menim, da je temelj za dolgoročen obstoj na trgu predvsem kakovost produktov in storitev, ki jih ponujaš, in vzpostavljanje ter ohranjanje dobrih odnosov z vsemi deležniki. Izjemnega pomena je tudi redno spremljanje podatkov, ki predstavlja osnovo za sprejemanje pomembnih odločitev."

Kaj predstavlja bonitetna ocena odličnosti?

Bonitetna ocena odličnosti, ki jo v Sloveniji podeljuje analitična hiša Bisnode, predstavlja nadpovprečno bonitetno vrednost gospodarskih subjektov. Temelji na računovodskih izkazih subjektov za zadnje poslovno leto in napoveduje varnost poslovanja v naslednjih 12-ih mesecih.

Podjetje, ki izkazuje najvišjo boniteto odličnosti, predstavlja najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z vsemi poslovnimi partnerji: dobavitelji, kupci, zavarovalnicami, bankami in drugimi poslovnimi partnerji. Ima zelo nizko verjetnost, da bo v prihodnjih dvanajstih mesecih zabeležilo katerega od negativnih dogodkov:
- stečaj, prisilno poravnavo ali likvidacijo (< 0,08% verjetnost),
- izbris subjekta iz poslovnega registra (< 0,81% verjetnost),
- blokado transakcijskih računov subjekta daljšo kot 90 dni in uvrstitev na seznam davčnih neplačnikov (< 0,41% verjetnost).

Gospodarski subjekti z boniteto odličnosti AAA imajo obenem 98% verjetnost, da bonitetno odličnost ohranijo tudi v naslednjem letu.

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.