Zakaj se izdelave spletne trgovine lotiti na platformi nopCommerce?

Zakaj se izdelave spletne trgovine lotiti na platformi nopCommerce?

Podjetja, ki začnejo razmišljati o uvedbi spletne trgovine, se v prvi vrsti želijo pozanimati o tem, kako pravzaprav izdelati spletno trgovino. Ko si zastavijo poslovne cilje in začrtajo strategijo za prihodnost, se hitro znajdejo pred izzivom, katero platformo za izdelavo spletne trgovine izbrati.

Hiter pregled svetovnega spleta razkriva, da se med najbolj priljubljene ponudnike uvrščajo Magento, Shopify in WooCommerce. A ob tem se je potrebno zavedati, da je število platform za izdelavo spletne trgovine veliko in povsem mogoče je, da se bo vašim pričakovanjem, potrebam in željam bolje približala katera od drugih, manj znanih platform.

nopCommerce: Magentov mlajši in dostopnejši brat

Če se še enkrat ustavimo pri prej naštetih ponudnikih, je Magentu v mnogih stvareh zelo podobna platforma nopCommerce. V obeh primerih gre za odprtokodni rešitvi (več o tem kasneje), ki se ponašata z bogato funkcionalnostjo in obširnimi možnostmi za nadgradnjo poslovanja. Ob tem velja, da je nopCommerce nekoliko mlajša platforma, ki za nižjo ceno ponuja podobno oziroma v nekaterih pogledih celo več, njene prednosti pa se skrivajo predvsem v varnejšem in hitrejšem delovanju ter naglem razvoju

Vrhunskost, podprta s številkami

nopCommerce je preverjena platforma za izdelavo spletnih trgovin, priznana po vsem svetu. Na trgu je prisotna že 12 let, v tem trenutku pa na svetovnem spletu deluje več kot 60 000 spletnih trgovin, zgrajenih na njenih temeljih. O tem, da je brez dvoma vredna vašega zaupanja, govori podatek, da se med njene naročnike uvrščajo velikani, kot so Microsoft, BMW Group, Volvo in The North Face.

Zakaj izbrati platformo za izdelavo spletnih trgovin nopCommerce?

Vsem, ki se ukvarjate z izbiro platforme za izdelavo spletne trgovine, svetujemo, da res podrobno preučite različne možnosti. Da bo vaša odločitev lažja, na enem mestu predstavljamo ključne prednosti platforme nopCommerce.

Odprtokodni sistem, prilagojen po vaši meri

Že prej smo omenili, da nopCommerce spada med odprtokodne sisteme, ki omogočajo gostovanje na vašem strežniku, zaradi česar je mogoče obsežnost spletne trgovine sčasoma povečati. Prednosti tega pristopa se skrivajo v večji kostumizaciji, kar pomeni, da lahko izgled in funkcionalnosti trgovine prilagajate svojim željam oziroma za to poskrbimo mi. Zaprtokodni sistemi, kot je Shopify, medtem gostujejo na oddaljenem strežniku in zato zahtevajo manj dela s programiranjem in izdelavo. To pa hkrati pomeni, da pri urejanju in nadgradnjah nimate popolnoma prostih rok. Posledično so možnosti za prilagoditev trgovine vašim zahtevam manjše.

Če želite pri izdelavi spletne trgovine slediti vašim potrebam in celostni grafični podobi, trgovino pa v prihodnosti razširiti, predlagamo, da se odločite za odprtokodni program. In prav nopCommerce, ki je zasnovan na Microsoftovi tehnologiji, se ponuja kot ena najbolj smiselnih izbir.

Več funkcij za manj denarja

Sama platforma nopCommerce je uporabnikom na voljo brezplačno. Potrebno je omeniti, da izdelava spletne trgovine s seboj povleče nekatere druge stroške, kot so gostovanje in administracija spletnih strani ter stroški razvoja in programiranja spletne trgovine, ki so odvisni od težavnosti projekta. Na tem mestu pa nikakor ne gre pozabiti na dodano vrednost nopCommerca, ki ne zahteva doplačila za nekatere funkcije (npr. napredna analitična orodja in programi zvestobe), ki so v okviru Magenta dostopne le v plačljivi različici.

Primerno za B2B in B2C spletno prodajo

Če se večina platform osredotoča na spletno prodajo potrošnikom (B2C), je nopCommerce primeren tudi za poslovanje med podjetji (B2B). K temu pripomorejo možnosti, kot so vključevanje več dobaviteljev znotraj ene trgovine, integracija s CRM in ERP sistemi ter še mnogo več. Svojo novo spletno trgovino lahko torej zasnujete tako, da bo ta omogočala poslovanje po modelih B2B, B2C ali pa kar obeh skupaj

Odlična uporabniška izkušnja na mobilnih napravah

Kar 55 % svetovnih (40 % evropskih) uporabnikov spleta je v tretjem četrtletju leta 2020 spletni nakup opravilo preko mobilnih naprav (vir: Statista). Ta podatek zgovorno govori o tem, da je potrebno ob izdelavi spletne trgovine razmišljati tudi o njenem obnašanju na mobilnih napravah. nopCommerce temu primerno ponuja brezplačno, posebej prilagojeno mobilno različico. 

Visoka raven varnosti

Celoten sistem nopCommerce je oblikovan v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR), regionalnimi zakoni in varnostnimi protokoli v vseh državah, v katerih se ga uporablja. Ob spremembah v zakonodaji strokovnjaki poskrbijo za hitro implementacijo vseh potrebnih nadgradenj sistema.

Napredna SEO Optimizacija

URL povezave in spletna mesta v okviru nopCommerca so prijazna do spletnih iskalnikov. Okolje hkrati vključuje dodatne funkcije, ki se vaši spletni trgovini pomagajo povzpeti na najvišja mesta v Googlu. Pri SEO optimizaciji pomembno vlogo skupaj z ostalimi vsebinskimi in tehničnimi vidiki prav tako igra učinkovito delovanje na mobilnih napravah. 

 

Spletna prodaja - najučinkovitejše cepivo proti krizi »

 

Izdelava spletne trgovine Evitas na platformi nopCommerce

Veseli nas, da se že 5 let uvrščamo v družbo preko 150 partnerjev iz več kot 40 držav, ki platformo ponujajo svojim strankam in jim pomagajo pri izpolnjevanju poslovnih ciljev. S tem, ko nopCommerce z nami gradi dolgoročen odnos, obenem potrjuje znanje in odlično delo naših zaposlenih.

Ena izmed zadovoljnih strank, ki se je z našo pomočjo uspešno spopadla z naglo rastjo poslovanja, je ponudnik otroških potrebščin Evitas. Platforma nopCommerce je izpolnila njegove zahteve po preprostosti uporabe, nadgradljivosti sistema in visoki ravni varnosti za podjetje ter uporabnike. K odločitvi so pripomogle tudi naše obsežne izkušnje pri izvedbi tovrstnih projektov.

"S podporo Skupine stroka.si platformo dnevno prilagajamo in ji modularno dodajamo funkcionalnosti, obenem pa pospešeno avtomatiziramo vse procese, ki so po svoji naravi lahko samodejni. Novo pridobljeni čas zaposlenih z veseljem usmerjamo v razvoj in ustvarjalnost."

Eva Birsa, EVITAS SHOP d.o.o., www.evitas.si

Integracija spletne trgovine z drugimi sistemi

Spletno trgovino nopCommerce je prav tako mogoče povezati s preostalimi sistemi podjetja, kot je denimo poslovni program PANTHEON ERP. Na ta način lahko učinkovitost dela še nadgradimo, česar se zaveda tudi podjetje Urmat, ki upravlja z blagovno znamko varjenje.net.  

"V podjetju Urmat smo želeli izpeljati implementacijo dveh različnih sistemov – poslovnega programa in spletne trgovine, ki bi ju zavoljo učinkovitejšega dela med seboj povezali. Najbolj nas je prepričala Skupina stroka.si, ki smo jo izbrali na podlagi dolgoletnih izkušenj njenih strokovnjakov in obširnih možnosti programa PANTHEON ERP ter platforme nopCommerce. Hkrati smo bili zadovoljni z razmerjem med obljubljenim in ceno storitev. Delo tekom obeh projektov je teklo gladko in hitro, ekipa je vseskozi upoštevala naše želje ter h kakovosti rešitev s svojimi predlogi in novimi idejami prispevala tudi sama."

Miha Završnik, URMAT d.o.o., www.varjenje.net

 

Zaupajte nam svoj izziv »

 

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.