9. Kongres podjetništva: krepitev slovenskega podjetniškega ekosistema

9. Kongres podjetništva: krepitev slovenskega podjetniškega ekosistema

Podjetništvo dandanes presega zgolj zasnovo idej; predstavlja večplastno pot, za katero so ključna področja ustvarjalnost, odpornost in strateško predvidevanje. Uspešno podjetništvo ne zahteva le inovativnega razmišljanja, temveč tudi podporni ekosistem, ki ga sestavljajo vsestransko izobraževanje, mentorstvo in regulativni okvirji.

V Sloveniji je spodbujanja podjetniške kulture še vedno relativno malo, zato sta naš lastnik in direktor Sandi Markon ter Jure Knez, večinski lastnik podjetja Dewesoft, združila moči, da po štirih letih ponovno obudita dogodek Kongres podjetništva. Skozi Kongres, ki deluje pod sloganom »Nova era podjetništva« želita ustvarjati pozitivno okolje za podjetništvo in prispevati k osebni ter poslovni rasti podjetnikov in družbi kot celoti.

Kje, kdaj, zakaj?

9. Kongres podjetništva bo potekal v Avditoriju Portorož, 17. in 18. maja. Kongres podjetništva v Sloveniji je dogodek, ki združuje izkušene podjetnike, vlagatelje in inovatorje, v upanju na bogat vpogled v obsežno področje podjetništva ter inovacij. Srečanje spodbuja sodelovanje in olajšuje preoblikovanje inovativnih idej v oprijemljivo resničnost. Glavni cilj kongresa je pospeševanje gospodarske rasti in izboljšanje blaginje ljudi, zato omogoča izmenjavo znanja, spodbuja čezmejne pobude ter zagotavlja neprecenljive priložnosti za mreženje.

Več o kongresu podjetništva >

Ustanovitelja o pomenu podjetništva v Sloveniji:

»Slovenija, kot mlada država, še vedno išče trdne temelje podjetništva. Da jih lahko vzpostavimo, je potrebno zgraditi močno podjetniško kulturo in ustanoviti trdna združenja. Dogodki, kot je Kongres podjetništva, omogočajo dragoceno izmenjavo mnenj in izkušenj med podjetniki različnih panog. Slednje nam je neprecenljivo, saj podobno misleči, ki se srečujemo s podobnimi izzivi, prispevamo k navdihu, ki ohranja podjetnikovo energijo ob mnogih izzivih podjetniške poti. Moje poslanstvo je med drugim deliti znanje in izkušnje in zavedanje, da je kljub zahtevnosti podjetništva naša pot čudovita, če čutiš energijo, veselje in si pripravljen na nenehno nadgrajevanje znanja. Nenazadnje, v času, ko tehnologija vsakodnevno narekuje spremembe, lahko s svojim proaktivnim in odgovornim vključevanjem v razvoj podjetja podjetniški duh živimo tudi znotraj podjetja, v katerem smo zaposleni«. – Sandi Markon, lastnik in direktor Skupine stroka.si

»Življenje podjetnika je vedno napeto, dela nikoli ne zmanjka. Zato morajo biti dogodki, ki se jih udeležujemo, skrbno izbrani. Kongres podjetnosti je zame vedno bil eden izmed izredno redkih dogodkov, na katerem sem se ogromno naučil, obenem pa imel priložnost bolje spoznati kolegice in kolege iz sveta podjetništva. Od ostalih dogodkov se razlikuje po tem, da so govorci podjetniki, ki ne predavajo samo teorijo iz knjig, temveč predvsem iz svojih dolgoletnih izkušenj. Te izkušnje pa se nemalokrat vredne zlata, saj privarčujejo stranpoti in porodijo ideje, ki so mogoče samo izven rednih okvirov dnevnega dela. Prav zato smo se odločili, da kongres obudimo in da še dodatno obogatimo vsebine. Se že sedaj veselim srečanja.« - Jure Knez, večinski lastnik in predsednik podjetja Dewesoft

Dogodek zajema štiri ključne kategorije:

  1. Podpora: predavanja kongresa ustrezajo različnim potrebam podjetnikov in spodbujajo trajnostno rast ter uspeh.
  2. Znanje: ponuja možnosti za izobraževanje in mentorstvo, spodbuja vseživljenjsko učenje ter razvoj spretnosti.
  3. Povezovanje: poudarja povezovanje in sodelovanje med podjetniki, služi kot osrednja točka za mreženje ter izmenjavo idej.
  4. Obeleženje: izpostavlja izkušene podjetnike in spodbuja druge k lastni podjetniški poti. Podeljuje se tudi priznanje "Podjetnik leta".

Program dogodka >

Podjetništvo onkraj idej: celostna perspektiva

Bistvo podjetništva je prepoznavanje priložnosti, premagovanje izzivov in ustvarjanje vrednosti. To pot zaznamujejo tveganja, natančno načrtovanje in neomajna odločnost. Čeprav so inovativne ideje bistvenega pomena, je njihova uresničitev odvisna od učinkovite izvedbe in prilagodljivosti ter podpore ob ovirah. Ravno zato je znanje, ki ga posameznikom ponujajo dogodki, kot je Kongres podjetništva neprecenljivo in esencialno za nadaljnjo rast, razvoj ter pridobivanje celostne podjetniške perspektive.

Zagotovite si vstopnico >

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.