Slovensko podjetništvo od blizu – dan odprtih vrat za dijake in študente

Slovensko podjetništvo od blizu – dan odprtih vrat za dijake in študente

 

V sklopu SBC Festivala odgovornega podjetništva smo konec novembra najboljši slovenski podjetniki, člani SBC – Kluba slovenskih podjetnikov, javnosti odprli vrata in predstavili naše podjetje, podjetniške izkušnje, dosežke in tehnološko naravnanost.

22. novembra 2022 smo v prostorih Skupine stroka.si gostili dijake in študente iz Štajerske in Koroške regije. Sprejeli smo jih v okolju razvoja in ustvarjanja, prostora, kjer se poslovne ideje uresničijo v izdelkih in storitvah. Predstavili smo jim naše podjetje (poslovanje, razvojno usmerjenost, inovativni pristop), najnovejše tehnološke rešitve in naš način dela.

Opisali smo jim podjetniško pot gospoda Sandija Markona, ustanovitelja in direktorja podjetja Stroka produkt d.o.o. Ta se je začela s tlečo idejo ter se z vztrajnostjo in trudom prelevila v uspešno podjetniško zgodbo.  

Mladim smo natančneje prestavili delo in naloge zaposlenih v skupnih službah (prodaja, marketing, računovodstvo …) in produkcijskih oddelkih:

  • raziskave in razvoj, digitalna transformacija, inovativne rešitve,
  • izdelava spletnih strani, spletnih trgovin, mobilnih aplikacij,
  • poslovne rešitve (poslovna analitika, poslovni informacijski sistemi - ERP),
  • moderno delovno okolje (izboljšanje produktivnosti z uporabo oblačnih orodij Microsoft 365).

Za zaključek so dijaki in študentje obiskali tudi demonstracijski center za prikaz delovanja digitaliziranih delovnih procesov oziroma rešitev digitalne preobrazbe v praksi.

 

Znanje in izkušnje se srečajo z mladostjo

Mladim, ki so varuhi naše prihodnosti, smo želeli prikazati lepoto in neodvisnost podjetništva ter možnosti, ki jih ta ponuja za samouresničitev. Želeli smo jim pokazati pomen in ključno vlogo podjetništva pri ustvarjanju uspešne družbe. Prikazali smo jim dinamičnost, zapletenost in eleganco podjetništva kot vrste zaposlitve. Veliko pozornosti smo namenili tudi trajnosti, saj je ključna sestavina etičnega poslovanja.


Priložnost za mlade, da spoznajo delo v visokotehnološkem podjetju

Izredno veseli smo sodelovanja z izobraževalnimi ustanovami in navdušeni, ko se pojavi priložnost za prenos znanja in izkušenj mladim. V podjetju ponujamo možnost opravljanja obvezne prakse, saj na ta način dijaki in študentje pridobijo praktične izkušnje iz področja za katerega se tudi šolajo. Za čas poletne prakse imamo izdelan podroben mentorski program, s katerim mladi pridobijo dodatne izkušnje. Med delom na projektih se seznanijo s konkretnimi izzivi, skozi rešitve pa jih vodijo mentorji. Nudimo tudi možnost dolgoročnega sodelovanja in kasneje zaposlitve.

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.