[MICROSOFT TEAMS] Nova dimenzija sodelovanja zaposlenih?

[MICROSOFT TEAMS] Nova dimenzija sodelovanja zaposlenih?

Že kar nekaj časa nazaj smo bili na sestanku s predstavnikom velikega in uspešnega proizvodnega podjetja, CNC P&K — PUŠNIK d.o.o. Gre za našo dolgoletno stranko, ki v podjetje uspešno vpeljuje sodobno informacijsko tehnologijo, tudi s ciljem lažjega in boljšega sodelovanja ter učinkovitejšega dela zaposlenih. Izziv, ki so ga izpostavili, je bil oteženo sodelovanje in izmenjava informacij med zaposlenimi v proizvodnji ter med proizvodnjo in zaposlenimi v ostalih oddelkih podjetja.  

 

Kot pri večini proizvodnih podjetjih, imajo tudi pri njih izmensko delo. Po zaključku izmene, ko pride do zamenjave zaposlenih na delovnih mestih, so za nadaljnje uspešno delo ključne informacije, ki vplivajo na predajo dela in odgovornosti. 

Izbira pravega orodja in učinkovita vpeljava v proizvodnjo 

Da bi lahko podjetju omogočili kar najprimernejše orodje za boljše sodelovanje in komunikacijo, smo v pogovore vključili strokovnjaka, ki dobro pozna procese v podjetjih in uporabnost Microsoftovih orodij za izboljšanje produktivnosti na delovnem mestu. Imenujemo ga Business Productivity specialist (BP specialist) . Več o storitvi BP strokovnjaka je zapisano v članku 3 koraki do vzpostavitve učinkovitega delovnega okolja

Ob aktivnem sodelovanju odgovornih za razvoj v omenjenem podjetju in svetovalni vlogi BP specialista, se je pokazalo, da je za njihove izzive najbolj primerno orodje Microsoft Teams. Microsoft Teams je središče za skupinsko delo v storitvi Office 365, ki na enem mestu omogoča uporabo orodij storitve Office 365 in tudi drugih, zunanjih. Več o Microsoft Temas si preberite med rešitvami za podporo poslovanju ali si na zahtevo oglejte spletno izobraževanje (webinar) Microsoft Teams – revolucija v sodelovanju

Prva uvedba MS Teams v proizvodno podjetje v Sloveniji 

Z uvedbo MS Teams v podjetje CNC P&K - Pušnik d.o.o. smo zaposlenim v proizvodnji olajšali komunikacijo in omogočili uporabo skupnih mest za shranjevanje, deljenje, pogovore in delo na istih dokumentih. 

V okviru MS Teams smo: 

  • vzpostavili 6 teamov za sodelovanje dodelili zaposlene v teame, 
  • jim uredili pravice in dostope, 
  • uredili dokumentno knjižnico za vsak team, 
  • omogočili napredno komunikacijo (besedilo, avdio, video), vključili bazo znanja (Wiki) ,
  • omogočili označevanje zaposlenih za dodeljevanje nalog in odgovornosti (@). 

 

Uspešna povezava zaposlenih 

S pomočjo MS Teams so v proizvodnem podjetju CNC P&K - Pušnik d.o.o. izboljšali sodelovanje in pretok informacij med zaposlenimi v proizvodnji in med izmenami. Vso zgodovino pogovorov, informacije o aktivnostih v proizvodnji in skupne dokumente ter izobraževalne materiale sedaj hranijo na enem mestu. Zaposlenim uspešno dodeljujejo naloge in aktivnosti ter spremljajo njihovo izvajanje. 

Po zaključku projekta je g. Evgen Peruša iz podjetja CNC P&K — PUŠNIK d.o.o. izpostavil, »Z uporabo MS Teams v naši proizvodnji smo izboljšali pretok informacij med delavci in okrepili njihovo sodelovanje. Verjamemo, da so MS Teams eno najboljših Microsoft-ovih orodij.« 

 

Primeri uporabe Microsoft Teams v živo na NT konferenci 2018 

Na osrednji slovenski tehnološko-poslovni konferenci, ki bo letos med 22. in 24. majem 2018, vam bo Gregor Matavž, ki je v zadnjem letu vodil predavanja, spletna izobraževanja in delavnice s predstavitvijo orodij Microsoft Teams, predstavil najboljšo uporabniško izkušnjo, ki vam jo lahko ponudijo orodja Microsoft Teams. 

 

Ne spreglejte 

 

 

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.