[PANTHEON OBVESTILO] FURS s 30.6.2018 ukinja komunikacijski protokol TLS 1.0.

FURS vse uporabnike davčnih blagajn obvešča, da bo od 30. 6. 2018 dalje onemogočena uporaba protokola TLS 1.0. Namen spremembe je vzdrževati minimalno raven varnosti v komunikaciji odjemalcev s FURS sistemom za davčno potrjevanje računov. Sprememba sicer potencialno vpliva predvsem na starejše operacijske sisteme (npr. Windows XP). Od 30.6.2018 je omogočena uporaba TLS protokola verzij 1.1 in 1.2.  

 

Uporabniki poslovnega programa PANTHEON boste lahko po tem datumu nemoteno davčno potrjevali račune, če uporabljate PANTHEON gostovanje oz. lastne licence, ki so že nadgrajene na PANTHEON X, pri čemer, morate imeti nameščene najmanj Windows 7 operacijski sistem (na Windows XP davčno potrjevanje računov po tem datumu ne bo delovalo). 

Uporabniki verzije programa PANTHEON 5.5., ki ga z zakonodajnimi spremembami nima več podpore, po tem datumu ne boste mogli več davčno potrjevati računov, zato svetujemo prehod na verzijo programa PANTHEON X. 

Uporabniki PANTHEON RA/RC, ki uporabljajo sistem Androida nižji od 5.0, po 30.6.2018 računov na FURS ne bodo mogli davčno potrjevati. Za uporabnike Androida 5.0 in več, to ne bo težava, vseeno pa svetujemo posodobitev aplikacije RA/RC (zadnja trenutno 10.0.11.00).

Za dodatne informacije in morebitno pomoč pri nadgradnji se obrnite na ccc@stroka.si. Tukaj smo za vas.

Povezani članki:

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.