Partnerstvo z velikim razvojnim in poslovnim potencialom - 10. obletnica podjetja Dinit Card Services

Partnerstvo z velikim razvojnim in poslovnim potencialom - 10. obletnica podjetja Dinit Card Services

Ob 10. obletnici uspešnega izolskega podjetja Dinit Card Services premierni prikaz nakupa v t. i. obogateni resničnosti z uporabo očal Microsoft HoloLens. Napovedana nadaljnja širitev poslovanja in razvojno partnerstvo s Skupino stroka.si.

Izolsko podjetje Dinit Card Services v letošnjem letu praznuje 10. obletnico svojega obstoja. Njegova primarna dejavnost je procesiranje kartic in plačil, v svojem razvojnem laboratoriju pa proučuje tudi spletna komunikacijska orodja in možnosti obdelave plačil, ki jih nudijo okolja obogatene, mešane in navidezne resničnosti. Zaposluje skoraj 70 vrhunskih strokovnjakov s področja finančne tehnologije (20% letna rast) in je od leta 2015 je v lasti Cornèr Bank, kartično najnaprednejše in, po podatkih revije The Banker, kapitalsko najstabilnejše švicarske banke. Dinit Card Services več kot 80 % od skoraj 5 milijonov evrov letnih prihodkov ustvari na tujih trgih, v letu 2017 pa je zabeležilo 30% letno rast. 

Na konferenci za novinarje, katere so se udeležili tudi predstavniki Cornèr Bank, slovenske podružnice podjetja Microsoft in Dinitovega razvojnega partnerja Skupina stroka.si, je generalni direktor družbe Primož Patru predstavil zgodovino podjetja in vizijo za v prihodnje. Dinit Card Services je namreč prvih pet let deloval kot tipično zagonsko podjetje z le nekaj zaposlenimi, potem pa rastel ob dobrih strateških odločitvah (npr. za ekskluzivno procesiranje Diners Club franšiz in z vlaganji v najsodobnejšo tehnološko infrastrukturo) ter prodajo najprej ameriškemu finančnemu gigantu Discover Financial Services in kasneje švicarski bančni skupini Cornèr. Slednja, kot je na konferenci za novinarje dejal Davide Rigamonti, vodja mednarodnega poslovanja banke Cornèr Bank in predsednik upravnega odbora v Dinit Card Services, v celoti zaupa vodstvu in načrtuje nadaljnja vlaganja v razvoj finančnih tehnoloških rešitev. Ob tem Dinit Card Services načrtuje tudi stabilno rast števila zaposlenih in nadaljnja vlaganja v lokalno okolje v obliki partnerstva z akademskimi institucijami in dejavnosti na področju družbene odgovornosti. 

Dinit Card Services procesira več kot 400.000 prodajnih mest in razvija produkte tako v segmentu POS-terminalov kot bankomatov in e-trgovine, tako za končne uporabnike kot za podjetja. Premierno pa so v podjetju prikazali tudi nakup virtualnih dobrin (v obliki hologramov) z uporabo očal za t. i. obogateno oziroma mešano resničnost Microsoft HoloLens in mobilnega telefona. Primož Patru: »Za podjetje je pomembno, da inovira, saj tako zagotavlja tudi prisotnost v vseh novih kanalih, kjer je največ inovacij. Zdaj se srečujemo z izzivi, kako kartično poslovanje zagotoviti v virtualnih okoljih, v našem razvojnem laboratoriju smo, denimo, razvili svojega pogovornega bota, raziskujemo tudi možnosti obdelave plačil, ki nam jih nudijo druga okolja. Da bomo pripravljeni, ko bodo trgovci, ki bodo v prihodnosti, po mojem mnenju, pobudniki razvoja na tem področju, začeli povpraševati.« Pri tem Dinit sodeluje s Skupino stroka.si in slovenskim Microsoftom. 

»V Skupini stroka.si smo od samega začetka poslovanja zavezani razvoju rešitev z visoko dodano vrednostjo, raziskavi novih tehnologij in njihovi aplikaciji v različna okolja. Naš nastop na trgu bogatimo z razvojno naravnanimi partnerji, ki imajo podobne vrednote kot mi. Z veseljem smo se odzvali povabilu k sodelovanju s strani podjetja Dinit Card Services, saj v njih prepoznavamo partnerja z velikim razvojnim in poslovnim potencialom. Z dosedanjim sodelovanjem smo več kot zadovoljni in verjamemo, da bo sodelovanje s podjetjem Dinit Card Services v prihodnje obrodilo bogate razvojno-aplikativne sadove, na katere bomo oboji zelo ponosni,« je dejal Sandi Markon, izvršni direktor in lastnik Skupine stroka.si

»Za Microsoft je njegov partnerski ekosistem ključno gonilo razvoja in napredka. Inovativni partnerji, ki svoje rešitve razvijajo na naših platformah, pa imajo na voljo več virov in podpore kot kadarkoli prej. Podpiramo jih v različnih fazah razvoja rešitev, od arhitekturne zasnove, priprave poslovnega modela, prodajne in marketinške strategije do skupnih prodajnih aktivnosti. Dinit Card Services definitivno sodi v izbor najbolj inovativnih podjetij v širši regiji, ki pri svojem razvoju produktov z visoko dodano vrednostjo preučuje tudi za nas strateške tehnologije, kot so navidezna in obogatena resničnost, umetna inteligenca in kvantno računalništvo. Pozdravljamo prikaz rešitve z uporabo očal Microsoft HoloLens in se veselimo prihodnjih skupnih izzivov,« pa je dodal Denis Škorc, vodja razvoja partnerske mreže v slovenski podružnici podjetja Microsoft.

 

 

Povezani članki:

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.