Gartner: Microsoft Power BI že več let vodilna svetovna platforma za analitiko

Gartner: Microsoft Power BI že več let vodilna svetovna platforma za analitiko

Gartner, priznana raziskovalna družba na področju informacijske tehnologije, je v svojem poročilu za leto 2021 Microsoftov Power BI že štirinajstič proglasila za vodilno svetovno platformo za analitiko in poslovno inteligenco (vir: Gartner). Hkrati je Microsoft med vsemi ponudniki tretjič zapored uvrščen na najboljša položaja na obeh oseh Gartnerjevega magičnega kvadranta – prva označuje celovitost vizije, druga pa sposobnost izvedbe.

 

 

Microsoft Power BI je doslej pomagal že 250 tisočim organizacijam, med katerimi je kar 97 odstotkov podjetij iz tako imenovane skupine Fortune 500, ki združuje 500 največjih ameriških podjetij po višini prihodkov. Nekatere Microsoftove stranke, kot so Humana, Nestle in Zurich, podatkovno kulturo uvajajo po celotni organizaciji in tako vsem svojim zaposlenim omogočajo, da se pri sprejemanju odločitev vedno zanesejo na podatke.

 

Zakaj je Power BI korak pred konkurenco?

V kolikor bi se želeli razpisati o vseh razlogih, zakaj izbrati Power BI, bi se blog, ki ga berete, po vsej verjetnosti še vedno nahajal v fazi produkcije. Pri opisu glavnih prednosti smo se zato osredotočili na 3 glavne točke.

Povezljivost s storitvami Office 365 in Teams

Microsoft je k razširitvi platforme v največji meri prispeval z vključitvijo Power BI-ja v paket storitev Office 365. Svojim uporabnikom prav tako omogoča integracijo z orodjem za sodelovanje Teams, ki ga po podatkih iz lanskega novembra dnevno uporablja že 115 milijonov ljudi (vir: Microsoft).

Kombinacija ugodne cene in bogatih funkcij

Power BI je nedvomno dokaz, da lahko en produkt združuje tako ugodno ceno kot vrhunske zmogljivosti. S širjenjem dostopnosti tehnologije za analitiko in poslovno inteligenco je namreč močno vplival na znižanje cen na celotnem trgu. Ob uveljavljenih funkcijah, kot sta npr. obdelava in vizualizacija podatkov, v osnovni različici nudi obogateno analitiko in avtomatizirano strojno učenje, Power BI Premium pa postreže tudi s storitvami, ki jih poganja umetna inteligenca.

Ambicije za razvoj

Microsoft se z dosedanjim uspehom Power BI-ja nikakor ne namerava zadovoljiti. Še naprej namreč ogromno investira v razvoj izdelka, ki ga vseskozi izboljšuje. Posodobitve izdaja tedensko in tako prispeva k temu, da lahko uporabniki redno preizkušajo novosti.

 

Kaj vse omogoča orodje Power BI? »

 

Odlične rešitve, osnovane na platformi Power BI

Power BI našim strokovnjakom služi tudi kot osnova za razvijanje namenskih rešitev za poslovno analitiko. Na ta način smo zasnovali aplikacije, ki so namenjene tako malim, srednje velikim kot velikim podjetjem.

Power BI nadzorna plošča FinCheck

Aplikacija za spremljanje in analiziranje poslovanja podjetja - Fincheck temelji na finančnih kazalnikih, ki se uporabljajo tako pri nas kot drugod po svetu. Vrednosti kazalnikov je prav tako mogoče primerjati s povprečjem izbrane dejavnosti v Sloveniji.

Power BI nadzorna plošča CashFlow Planner

Večnivojski pregled nad finančnimi podatki, ki ga nudi CashFlow Planner, vodjem finančnih služb ali vodstvu v trenutku oriše finančno sliko podjetja, vključujoč prejemke, izdatke, stanje terjatev, obveznosti in končni saldo.

Power BI nadzorna plošča OEE kazalnikov

Power BI nadzorna plošča kazalnikov skupne učinkovitosti naprav (OEE) se uporablja kot nadgradnja ERP sistema in omogoča vsebinsko analizo izgub ter šibkih točk v proizvodnji.

 

Zaupajte nam svoj izziv »

 

Zadovoljni kupci o platformi Power BI in izkušnjah z našimi strokovnjaki

»Bilo je preprosto - množico številk, ki jih naše podjetje pri svojem poslovanju generira vsak dan, smo želeli povezati v kaj koristnega. Implementacije skorajda nismo opazili. Izvajalcem smo zgolj jasno povedali svoje zahteve in pričakovanja. V podjetju so morali sodelavci za prehod pripraviti še svoje baze podatkov. Za vse ostalo so v nekaj dneh poskrbeli strokovnjaki Skupine Stroka.si. Power BI zdaj vhodne podatke prejema neposredno iz našega poslovno informacijskega sistema, jih obdela in zaposlenemu prikaže kot poljubne kazalnike.«

Edvard Hojnik, direktor, TBS Team 24

 

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.

 
mangakakalot