Leto jubileja. Leto napredka. Leto sprememb.

Leto jubileja. Leto napredka. Leto sprememb.

V Skupini stroka.si že trideset let iz drznih idej oblikujemo inovativne rešitve sedanjosti in prihodnosti. In rastemo, nenehno. Razvojno, kadrovsko, inovativno. In prav zato je leto 2023, v katerem praznujemo okroglo tridesetletnico delovanja, leto napredka, leto odgovornosti in leto sprememb.

Odgovorno. Močno. Prilagodljivo.

Skozi leta intenzivno stremimo k nadgradnji osnovne, jedrne dejavnosti na klasičen način in uvajamo izboljšave, čemur bomo postopno in preverjeno dodajali ojačitve, integrirane v posamezne oddelke.

Spremenjene razmere na trgu, predvsem situacija zadnjih let nas je spodbudila, da smo letos že podrobneje nadgradili strategijo podjetja. Lahko bi celo rekli, da smo pripravili novo.

Zavedamo se namreč, da hiter tempo sodobnega časa narekuje ažurnost, agilnost in prilagodljivost podjetij. Za predrugačenje, opuščanje in dodajanje se odločamo strateško. Vse z namenom, da bomo našim strankam s tradicijo in izkušnjami še naprej zagotavljali stabilnost. V imenu razvoja se prilagajamo, spreminjamo in z zunanjimi partnerstvi odpiramo zato, ker že trideset leto vemo, kako dosegati aktualnost na trgu.

»Zdaj je ključni razvojni moment s prihajajočimi tehnologijami in rešitvami, kakršna sta low-code/no-code in AI orodja (npr. ChatGPT).« Sandi Markon, lastnik in CEO Skupine stroka.si

Z več kot 70 strokovnjaki suvereno pokrivamo področja poslovnih, sistemskih, spletnih in mobilnih rešitev ter poslovne analitike. Prihodnost gradimo z močno, prodorno in izkušeno razvojno-programersko ekipo strokovnjakov v oddelku za raziskave in razvoj (DCC). Oddelek, v katerem primarno razvijamo nove rešitve z najnovejšimi tehnologijami z željo in ciljem (p)ostati trendsetter na področju digitalne transformacije.

Krepimo hrbtenico: Renovate&Innovate

Predpogoj, da smo boljši na trgu, je, da smo boljši tudi znotraj podjetja. Da rastemo. Se razvijamo. Leto 2022 je zato prineslo interni krovni projekt Renovate&Innovate. Gre za projekt kritičnega pregleda obstoječega poslovanja oddelkov Skupine stroka.si. Prav v okviru Renovate&Innovate smo pretehtali različne scenarije in se odločili za zaprtje naše dolgoletne trgovine in premik oddelka za digitalni tisk v samostojni poslovni subjekt, PixlPrint. Ugotovili smo, kako prepoznati in upoštevati naravni cikel podjetja, ki umešča nove razvojne priložnosti v imenu preteklih prebojnih uspehov.

Trdna + strateška partnerstva + mentorstvo = širitev

Verjamemo v moč in glas povezanih podjetij, zato smo že kar nekaj časa ponosni član Kluba slovenskih podjetnikov (SBC), Združenja manager in Gospodarske zbornice Slovenije ter Združenja za informatiko in telekomunikacije (ZIT) pri GZS.

Trdna partnerstva s korporacijo Microsoft in ponudnikom poslovnega programa PANTHEON nenehno krepimo. Prav tako sklepamo nova strateška povezovanja z zunanjimi izvajalci. Obstoječo jedrno dejavnost nadgrajujemo z OCC (outsource) partnerjem Qubitsoft iz Srbije. Gre za strateškega partnerja za področje razvoja rešitev (dot.net razvoj, razvoj spletnih rešitev …).

Sodelovanje, ki ga želimo nadgraditi in poglobiti, deluje vzajemno. Mentorstvo = širitev. Qubitsoft namreč prepoznava Skupino stroka.si kot mentorsko podjetje, v naši skupini pa takšno partnerstvo razumemo kot velik potencial za širitev poslovanja na tuje trge (Srbije) z izbranimi produkti in rešitvami.

Partnerstva najnovejših znanj

Že od leta 2015 gradimo strategijo razvoja na področju digitalne transformacije podjetij in še bolj aktivno spremljamo področje interneta stvari (IoT) ter se vzporedno srečujemo s problematiko učinkovite dolgoročne porabe podatkov. Pravo vrednost za nas in naše stranke smo našli v podjetju InfluxData in kot prvi v tem delu Evrope sklenili partnerstvo na področju prodaje in svetovanja za produkt InfluxDB. To nam omogoča dostop do njihovih ekspertov in pridobivanje najnovejših znanj na tem področju.

Zagon + pomoč = inovacija

V letu, ko še bolj pospešeno sprejemamo strateške odločitve, so za nas vse večjega pomena zunanja sodelovanja, med katera sodijo zagonska (startup) podjetja. Zavedamo se, da zagonska podjetja in mlade podjetnike prežemajo različni dvomi, saj v praksi še ne vedo, ali so njihove ideje dovolj kvalitetne. Zato je tudi za nas velik izziv, kadar iščejo pravega mentorja, saj gre za prodorne kadre, ki so z novimi tehnologijami še kako dobro seznanjeni.

»Mladi se pogosto ne morejo dokazati s podjetništvom. Nimajo še poslovnih bilanc, prihodkov, dobička, zaposlenih. Imajo pa idejo, energijo in vsebino, kar lahko sčasoma vse našteto tudi ustvari.« Sandi Markon

V Skupini stroka.si zato spodbujamo, krepimo in zaganjamo inovativnost zagonskih podjetij s finančno, razvojno in svetovalno pomočjo, ki temelji na znanju in izkušnjah.

Dobrodošla, Maribor in Slovenj Gradec!

V letu, ko smo se častno poslovili od naše dolgoletne trgovine v Radljah ob Dravi, kjer seveda ostaja sedež podjetja, ob naši že utečeni enoti v Ljubljani odpiramo dve novi enoti v Mariboru in Slovenj Gradcu.

Seveda smo si neizbežno vprašanje zastavili tudi sami. Zakaj smo se odločili za odprtje novih dveh enot v času po pandemiji, ko so podjetja prešla na hibridni delovni čas, zaposleni pa se privajajo na delo od doma? Spoznali smo ravno nasprotno: še nikdar doslej osebni stik ni bil tako ključnega pomena pri iskanju razvojnih rešitev in krepitvi strateških partnerstev.

Novi poslovni enoti v Mariboru in Slovenj Gradcu bosta namenjeni sodelovanjem z izobraževalnimi ustanovami in hkrati zagotavljali še bolj poglobljeno, konkretno in sprotno sodelovanje z našimi strateško pomembnimi strankami iz širšega območja Maribora in Slovenj Gradca, kar nudi dodatne možnosti tako za zaposlene kot tudi za zaposlovanje. Veliko si namreč obetamo od idejnih rešitev, ki bodo rezultat sestankov v novih sejnih sobah.

V Mariboru se intenzivno povezujemo s Fakulteto za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru. Ugotovili smo namreč, kako študentom odpirati nove možnosti sodelovanja, saj se prav študenti vse bolj vključujejo v naše poslovne procese. Spoznali smo, da seštevek znanje + izkušnje prinaša konvergenco, saj študenti nenehno tkejo nove ideje, Skupina stroka.si pa jim nudi izkušnje, mentorstvo in rešitve.

»Z razvojem tehnološko naprednih orodij, kot je t.i. low-code/no-code, ki ima krajši čas obdelave, zmanjša vrednost napak in nudi večjo dostopnost, fizikom in matematikom ni potrebno poglobljeno osvojiti znanja programiranja.« Sandi Markon

Razvoj zaposlenih = razvoj idej

Če smo še ob 25-letnici zapisali, da nas je v Skupini stroka.si več kot 60 zaposlenih, lahko zdaj ponosno zapišemo, da nas je že več kot 70. Kolektiv sestavljajo izkušeni sodelavci in sodelavke, vedno bolj pa se podjetju pridružujejo mladi, ki prinašajo sveže ideje in drugačne poglede.

Zavedamo se, da samo tako lahko prijavljamo tudi inovacije. V letošnjem letu smo na razpis GZS za najboljše inovacije Koroška prijavili dva projekta. Če kaj, prav to dokazuje našo inovativnost. In ne le ohranja, temveč krepi in hkrati neguje začetno iskro, ki je postala želja, ki je zrasla v Skupino stroka.si.

Zavezani skupnim vrednotam

Čeprav smo se v treh desetletjih nenehno razvijali, krepili, prilagajali, učili in spreminjali, vselej ostajamo zavezani našim vrednotam, ki se niso in se pri nas nikdar ne bodo spremenile. Naj sodobni čas in poslovna praksa še tako zagnano narekujeta novosti, bo Skupina stroka.si vedno zavezana kakovosti, dostopnosti, prijaznosti in odprtosti.

Vrednote, ki poosebljajo naše delovanje, ostajajo visoka stopnja odgovornosti, komunikacija in sodelovanje, razvojna usmerjenost in osebna rast zaposlenih. Strast do inovativnosti in rešitev je uspešna le, če je skupna, povezovalna in odgovorna.

Zato smo tukaj za vas in z vami. Zato rastemo. Zato (se) razvijamo. Skupaj. Odslej še na dveh novih lokacijah. Še bolj dostopni, še bolj strateški, še bolj močni. Skupaj. Razvojno, kadrovsko, inovativno. Za vas. Za nas.

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.