[DOGODEK] Na sejmu Feel the Future s predstavitvijo naprednih inteligentnih storitev v oblaku

[DOGODEK] Na sejmu Feel the Future s predstavitvijo naprednih inteligentnih storitev v oblaku

Na sejmu Feel The Future vam bosta podjetji Microsoft Slovenija in Skupina stroka.si predstavili inovativne rešitve v sklopu oblačne platforme Microsoft Azure. Na skupnem razstavnem prostoru bodo strokovnjaki Skupine stroka.si demonstrirali rezultate razvoja, ki vsakodnevno poteka v njihovem oddelku za raziskave in razvoj (DCC - Development Care Center).  

Predstavljene rešitve so namenjene vsem podjetjem, ki želijo svojo proizvodnjo (stroje in druge naprave) povezati v omrežje in s tem izboljšati nadzor, sledenje in vzdrževanje ter posledično zmanjšati stroške takšnega proizvodnega obrata. Omenjeno se lahko izvede s pomočjo naprednih inteligentnih storitev, ki jih ponuja Microsoft, v sklopu oblačne platforme Azure. 

Prvič boste lahko v živo preizkusili delovanje aplikacije, ki s pomočjo umetne inteligence in Microsoftovih kognitivnih storitev (t.i. cognitive services znotraj oblačne platforme Azure) določi počutje, starost in spol osebe glede na izraz na obrazu oz. obrazno mimiko. 

Pametne tovarne, tovarne prihodnosti 

Internet stvari (IoT) je v zadnjem obdobju doživel pravi razcvet, saj gre za pojem, ki je tesno povezan z vašo digitalno preobrazbo v podjetju. Gre torej za to, da v omrežje povezujemo različne naprave, s pomočjo vgrajene elektronike, senzorjev in različnih protokolov za komunikacijo z oddaljenim strežnikom oziroma oblakom. 

Ogledali si boste lahko celovit sistem za simulacijo zajema podatkov iz strojev, njihovo obdelavo in predstavitev kot tematiko področja pametnih tovarn (t.i. smart factories) oziroma tovarn prihodnosti. Sistem je sestavljen iz senzorjev, ki so priključeni na mikroračunalnik, na katerem teče Microsoft Windows 10 IoT Core. Ta zajema in pošilja podatke s pomočjo namenske aplikacije za omenjen operacijski sistem. Podatke nato obdeluje in shranjuje z uporabo oblačnih storitev Microsoft Azure, kar omogoča kasnejšo predstavitev s pomočjo orodja za analizo podatkov Power Bi oz. namenske spletne aplikacije. Za uspešno delovanje sistema sicer skrbi skupek Microsoft Azure storitev v ozadju. 

Funkcionalnosti tovrstnega sistema (t.i. CMMS - Computerized maintenance management system), ki jih bodo predstavili, se sicer uvrščajo v skupino rešitev za monitoring proizvodnje in izvedbe prediktivne analitike - v njihovem primeru s pomočjo algoritmov strojnega učenja (t.i. machine learning ) in drugih statističnih metod. 

Prvič v Sloveniji na sejmu Feel The Future 

Spremljanje podatkov v realnem času, ki jih zajamejo senzorji, so podprli tudi z namensko aplikacijo za očala za mešano resničnost Microsoft Hololens, ki bo javnosti prvič, tako kot celoten sistem, predstavljena prav na letošnjem sejmu v Celju. 

Prvič v Sloveniji bo prestavljena tudi povsem nova Microsoftova celovita platforma Azure Sphere, ki je uporabnikom na voljo od konca septembra. Celoten sistem omogoča, da se različne naprave varno povežejo v omrežje in jih je možno na takšen način posodabljati, spremljati in nadzorovati. Podprta sta tudi razvoj v okolju Visual Studio, integracija in povezovanje z ostalimi oblačnimi storitvami Azure. 

V sklopu očal za mešano resničnost si boste lahko ogledali še druge scenarije, med drugim tudi učenje anatomije človeškega telesa ali pa kar virtualne poslovne prostore Skupine stroka.si. Naprava Microsoft Hololens je prav tako zelo primerna za zagotovitev naprednega učenja v vaši organizaciji in s tem bolj tekoči izmenjavi znanja med zaposlenimi. 

Obiščite nas na razstavnem prostoru št. 42 v hali L. Komaj čakamo, da vam pokažemo vse te inovativne rešitve.

 

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.