ERP = steber podjetja

ERP = steber podjetja

V današnjem hitro spreminjajočem se poslovnem svetu so podjetja pod vse večjim pritiskom, da izboljšajo svojo učinkovitost, produktivnost in konkurenčnost. Eden od ključnih načinov za to je vzpostavitev učinkovitega sistema za načrtovanje virov podjetja (ERP).

Kaj podjetja pridobijo z ERP sistemom?

ERP sistemi so temeljni gradniki sodobnega poslovanja, saj omogočajo integracijo različnih poslovnih procesov in centralizacijo podatkov. Povečujejo transparentnost, zmanjšujejo napake ter omogočajo hitrejše in bolj informirano odločanje. Raziskave kažejo, da podjetja s sistemom ERP zabeležijo zmanjšanje stroškov, povečanje produktivnosti ter izboljšanje zadovoljstva strank.

V raziskavi, ki jo je leta 2023 izvedla družba Aberdeen Group, je bilo ugotovljeno, da podjetja z ERP sistemi dosegajo višjo stopnjo zadovoljstva strank (89 %) kot podjetja brez ERP sistemov (75 %). V drugi raziskavi, ki jo je leta 2022 izvedla družba Gartner, je bilo ugotovljeno, da podjetja z ERP sistemi zmanjšajo svoje stroške poslovanja za povprečno 20 %. Ti procenti kažejo, da lahko ERP sistemi podjetjem prinesejo številne prednosti, vključno z izboljšano storitvijo za stranke in nižjimi stroški poslovanja.

5 korakov uspešne implementacije ERP >

Z uvedbo ERP sistema lahko podjetja pridobijo številne prednosti, med drugim:

 • povečano učinkovitost in produktivnost: ERP sistemi lahko podjetjem pomagajo avtomatizirati in optimizirati poslovne procese, kar lahko vodi do povečanja učinkovitosti in produktivnosti. Na primer, ERP sistem lahko avtomatizira proces oddajanja naročil dobaviteljem, kar lahko podjetju prihrani čas in denar.
 • Izboljšana preglednost in nadzor: ERP sistemi podjetjem zagotavljajo centraliziran pogled na vse njihove poslovne podatke, kar jim olajša sprejemanje informiranih odločitev. Na primer, ERP sistem lahko podjetju zagotovi pregled nad stanjem zalog, kar mu lahko pomaga pri sprejemanju odločitev o nakupu in prodaji.
 • Znižani stroški: ERP sistemi lahko podjetjem pomagajo znižati stroške, tako da zmanjšajo potrebo po manuelnem delu in povečajo učinkovitost. Na primer, ERP sistem lahko avtomatizira proces računovodstva, kar podjetju lahko prihrani čas in denar.
 • Izboljšana storitev za stranke: ERP sistemi lahko podjetjem pomagajo izboljšati storitev za stranke, tako da jim zagotovijo boljši pregled nad naročili, dobavami in računi. Na primer, ERP sistem lahko podjetju zagotovi pregled nad stanjem naročil, kar mu lahko pomaga pri zagotavljanju hitre in učinkovite dostave.
 • Povečana konkurenčnost: ERP sistemi lahko podjetjem pomagajo povečati konkurenčnost, tako da jim zagotovijo boljšo preglednost, učinkovitost in produktivnost. Na primer, ERP sistem lahko podjetju zagotovi pregled nad stroški proizvodnje, kar mu lahko pomaga pri izdelavi ugodnejših izdelkov.

Ključne točke pri izbiri ERP sistema

Pri izbiri ERP sistema je pomembno upoštevati naslednje ključne točke:

 • poslovne potrebe podjetja: ERP sistem mora ustrezati specifičnim poslovnim potrebam podjetja.
 • Velikost podjetja: ERP sistemi so na voljo v različnih velikostih, zato je pomembno izbrati sistem, ki je primeren za velikost podjetja.
 • Obstoječe poslovne procese podjetja: preden se podjetja lotijo izbire pravega sistema je potrebno upoštevati procese, ki so v podjetju že na voljo.

Lahko vam pomagamo pri izbiri ERP sistema>>

Ali je PANTHEON prava izbira za vaše podjetje?

Stopnja neuspešne prve implementacije ERP Sistema je med 55 % in 75 %. Večina podjetij neuspešnost povezuje z neuspešno izbiro partnerja in ERP sistema.

Zato se naša izkušena ekipa za implementacijo PANTHEON ERP sistema pred samo izvedbo projekta posveti temeljnemu razumevanju strukture podjetja. Posnetek stanja omogoča vpogled v delovanje posameznih procesov, zajem podatkov in njihovo obdelavo. Šele nato se začne izvedba projekta, ki vključuje razvoj programskih dodelav, testiranje rešitev, izobraževanje uporabnikov in prehod v produkcijo rešitve.

PANTHEON ERP poslovni program zasije ravno v svoji prilagodljivosti, ker se lahko popolnoma prilagodi specifičnim potrebam vsakega podjetja. Ravno v tem se razlikuje od večine ERP sistemov, pri katerih je potrebno procese prilagajati sistemu in ne obratno.

Ključne prednosti PANTHEON ERP poslovnega programa:

 • prilagodljivost: PANTHEON ERP program se lahko popolnoma prilagodi specifičnim potrebam vsakega podjetja. To omogoča podjetjem, da ohranijo svoje poslovne procese in ne jih prilagajajo ERP sistemu.
 • Enostavna implementacija: Implementacija PANTHEON ERP sistema je v večini primerov enostavna in hitra. To je posledica prilagodljivosti Sistema.
 • Povezljivost: PANTHEON se lahko poveže s široko paleto dodatnih rešitev, ki lahko podjetjem pomagajo izboljšati svojo učinkovitost in produktivnost.

Vas zanima več?

Ločeno od poslovnega programa so naši strokovnjaki iz različnih področij pripravili samostojne rešitve, ki niso del PANTHEONA ERP sistema, vendar se z njim odlično povezujejo. Gre za namenske (integrirane) rešitve, ki omogočajo učinkovitejše delovanje podjetij iz različnih dejavnosti in podpirajo njihove specifike.

Nekatere rešitve:

 • Offline POS blagajna - Mini skladiščno poslovanje s črtnimi kodami - Kazalniki proizvodnje (OEE, izmeti, itd.)
 • Kazalnik spremljanja denarnega toka s predikcijo - Integracija dokumntnega sistema
 • Integracija spletne trgovine
 • Integracija CRM orodja
 • Integracija proizvodnih programov
 • Integracija mess sistema (sistem za poročanje v proizvodnji)

Zakaj izbrati nas?

Pri izbiri ERP sistema je ključnega pomena strokovnost in predanost ekipe, ki ga izvaja. Naše podjetje izstopa zaradi skrbniškega programa, dodatnih rešitev, ki smo jih razvili ter širokega nabora izkušenj, saj skrbimo za 470 zadovoljnih PANTHEON strank. Sodelovanje z nami prinaša ne le zanesljiv ERP sistem, temveč tudi strokovno podporo, prilagojene rešitve in trajno vzdrževanje.

V letih odkar strankam rešitev ponujamo, je izkušena ekipa razvila rešitve, ki omogočajo lažjo uporabo programa ali vam delo z njim pohitrijo.

Nekatere naše dodelave:

 • eSpremnica DPD in Pošta Slovenije,
 • masovni izpis dokumentov v PDF,
 • avtomatski preračun prometov,
 • posodobitev carinskih tarif,
 • spremljanje zalog po črtnih kodah,
 • modul odprema v skladišču,
 • izdelava bilančnih izkazov,
 • neto izračun plače.

Zaupajte nam svoj izziv>>

Se brez (prilagodljivega) ERP sistema izgublja konkurenčnost?

Veliko malih podjetij je še danes prepričanih, da ne potrebuje ERP sistema. Pa vendar dandanes po svetu več kot 75 % malih podjetij uporablja ERP za upravljanje svojega poslovanja. Rešitev jim namreč pomaga osmisliti in organizirati velike količine podatkov s katerimi upravljajo, hkrati pa pomaga pri učinkoviti komunikaciji ter sodelovanju v podjetju.

Da lahko vaše podjetje deluje s polno zmogljivostjo in funkcionalno vodi dobičkonosnost, mora v prvi vrsti imeti pregled nad svojimi poslovnimi viri.

Kako lahko brez krovnega sistema, ki zbira podatke, poroča o vaših procesih in sistemih ter vidi celotno sliko podjetja, veste, kako poslujete?

 

Besede zadovoljnih uporabnikov:

Tekstina d.o.o.

»Skrbništvo s strani Skupine stroka.si nam omogoča, da sledimo trendom na področju informacijske tehnologije. Pri iskanju rešitev za naše izzive nam vedno predstavijo različne možnosti in ponudijo dovolj informacij, da lahko sami sprejmemo najboljšo možno odločitev. Všeč nam je njihova hitra odzivnost in celovit pristop pri reševanju težav.«

Simeon Špruk, generalni direktor, Tekstina, d.o.o.

Fridro d.o.o. 

"Skrb za celovito upravljanje in vzdrževanje IT-okolja smo prepustili izkušenim strokovnjakom Skupine stroka.si, ki nam pomagajo s svetovanjem in izvedbo projektov na področju poslovno informacijskega sistema PANTHEON, na področju optimizacije poslovnih procesov, pri rešitvah za boljše spremljanje poslovanja in lažje poslovno odločanje ter učinkovitejše delo zaposlenih.

Thomas Mori, direktor, Fridro, d.o.o.

Gep Štalekar d.o.o.

"S podjetjem Skupina stroka.si že nekaj časa sodelujemo na več ravneh.  Z modernim ERP sistemom smo pridobili poročanje po dejanskih materialih, črtnih kodah, pregled nad dejanskim delom delavcev in ostalih režijskih parametrih. Na podlagi strukturirane kosovnice lahko sedaj določimo dejansko vrednost izdelka na trgu. Z uvedbo dodelave na ERP sistemu, pa smo zadostili tistemu ključnemu standardu v podjetju - sledljivosti izdelka in materiala.

Matic Štalekar, CTO, Gep Štalekar, d.o.o.

Optisis d.o.o.

"V preteklosti smo se spopadali s človeškimi napakami in dodatnimi stroški. Z vpeljavo PANTHEONA je vse to pozabljeno. Zdaj je za vsak del poslovnih procesov jasno, kdo je za kaj odgovoren."

Nika Ribič, samostojna strokovna sodelavka za kontroling, Optisis, d.o.o.

LAPP d.o.o.

"Platforma NopCommerce je številka ena za integrirano spletno trgovino, kot smo jo potrebovali v LAPP, d.o.o. Brez ročnega vnašanja, z učinkovitimi izvozi in konstantno povezavo cen. Zaradi izjemnega poznavanja programa PANTHEON in našega načina dela, se je Skupina stroka.si izkazala kot hitra, učinkovita in skrbna, mi pa smo z izvedbo v treh mesecih izpadli skoraj kot 'rock zvezde'."

Simon Vrbnjak, Business development / Expert Industrial Communications, LAPP, d.o.o.

Kefo d.o.o.

"V podjetju Kefo d.o.o. smo s Skupino stroka.si v več kot 15 letih sodelovanja izvedli že več uspešnih projektov. Neizmerno cenimo, da so nam ves čas na voljo skrbniki z večletnimi izkušnjami na področju informacijske infrastrukture in poslovnega programa PANTHEON, ki poznajo naše želje in potrebe ter se nanje hitro odzivajo. Navdušeni smo nad strokovnostjo, predanostjo in izjemnim delom, ki ga strokovnjaki opravljajo. Pri vseh dosedanjih projektih se je Skupina stroka.si dokazala kot zaupanja vredna in s svojim čutom za potrebe strank spodbudila našo željo po nadaljnjem sodelovanju.

Vladimir Bangiev, direktor, Kefo, d.o.o.

Urmat d.o.o.

"V podjetju Urmat, kjer upravljamo z blagovno znamko varjenje.net, smo iskali ponudnika celovitih informacijskih rešitev, primernega za dolgoročno sodelovanje. V prvi vrsti smo želeli izpeljati implementacijo dveh različnih sistemov – poslovnega programa in spletne trgovine, ki bi ju zavoljo učinkovitejšega dela med seboj povezali. Najbolj nas je prepričala Skupina stroka.si, ki smo jo izbrali na podlagi dolgoletnih izkušenj njenih strokovnjakov in obširnih možnosti programa PANTHEON ERP ter platforme nopCommerce. Hkrati smo bili zadovoljni z razmerjem med obljubljenim in ceno storitev. Delo tekom obeh projektov je teklo gladko in hitro, ekipa je vseskozi upoštevala naše želje ter h kakovosti rešitev s svojimi predlogi in novimi idejami prispevala tudi sama."

Miha Završnik, direktor programa varjenje.net, Urmat, d.o.o.

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.