Bubble: revolucija v razvoju programske opreme

Bubble: revolucija v razvoju programske opreme

Pri razvoju programske opreme se podjetja soočajo s stalnimi izzivi časa, prilagodljivosti in stroškovne učinkovitosti. V svetu, kjer se tehnologija hitro spreminja, postajajo nizkokodna (low-code) in brezkodna (no-code) orodja ključna za podjetja, ki želijo hitro in učinkovito izdelati aplikacije brez potrebe po poglobljenem kodiranju.

O konceptu brezkodnih in nizkokodnih rešitev, kako jih podjetja uporabljajo, zakaj so tako zelo priljubljene, kaj podjetja z njimi pridobijo in kakšne izzive rešujejo, smo pisali v članku: Digitalna preobrazba s pomočjo avtomatizacije.

Bubble.io je ena izmed omenjenih rešitev. Predstavlja revolucionarno ogrodje za razvoj aplikacij brez kode, ki podjetjem omogoča ustvarjanje inovativnih rešitev brez potrebe po pisanju kode. Trenutno gosti več sto tisoč spletnih aplikacij z milijoni uporabnikov, od hobi projektov in zagonskih podjetij do podjetij iz Fortune 500 seznama ter univerz. Prav tako je bil imenovan za eno od najbolj inovativnih malih in mogočnih podjetij leta 2021 po izboru Fast Company.

Ne gre le za orodje, temveč spreminja način, kako podjetja pristopajo k razvoju programske opreme.

Osnovne funkcije Bubble.io:

 1. oblikovanje povleci in spusti: s pomočjo vizualnega urejevalnika lahko uporabniki hitro oblikujejo svoje aplikacije, ne da bi se morali ukvarjati s kompleksnim programiranjem.
 2. Zmogljiv mehanizem za potek dela (workflow): urejevalnik poteka dela omogoča, da se elementom dodelijo dejanja in potek dela, kar prispeva k avtomatizaciji procesov.
 3. Vgrajena šifrirana podatkovna zbirka: vsaka aplikacija, ustvarjena na platformi, je opremljena z edinstveno, prilagodljivo podatkovno zbirko, ki že v osnovi podpira različne potrebe.
 4. Varno, skalabilno gostovanje: z enostavnim klikom je mogoče lansirati aplikacijo, pri čemer je gostovanje varno in skalabilno, kar omogoča rast brez težav.

Razširitev funkcionalnosti

Bubble.io ni zgolj orodje, temveč prinaša revolucijo v razvoju programske opreme. Oglejmo si, kako osnovne funkcije platforme vplivajo na razvoj programske opreme in zakaj je to pomembno.

Namesto, da bi se osredotočali samo na kodiranje, Bubble združuje vizualno privlačen uporabniški vmesnik, podatkovno zbirko, varno in skalabilno okolje ter povezljivost z drugimi storitvami, kar omogoča enostavno upravljanje celotnega razvojnega procesa eni sami osebi.

 • Razširitev funkcionalnosti z vtičniki: Bubble omogoča razširitev funkcionalnosti z vtičniki, ki so kodirani v jezikih, kot so JavaScript, CSS in HTML. Trgovina z razširitvami ponuja številne brezplačne in plačljive razširitve osnovnih funkcij, kar podjetjem omogoča prilagoditev svojih aplikacij glede na specifične potrebe.
 • Povezovanje s pomočjo priključka API: nudi povezovanje z drugimi aplikacijami in storitvami preko lastnega povezovalnika API. S tem zagotavlja izmenjavo podatkov in dejanj ter odpira vrata do številnih možnosti, kot so pridobivanje vremenskih podatkov, pridobivanje informacij o podjetjih iz Google Maps in povezovanje z drugimi sistemi.

Zaupajte nam svoj izziv >>

Skupina stroka.si v mehurčku

V Skupini stroka.si trdno verjamemo v ključno vlogo avtomatizacije procesov in prihranka časa za uspeh podjetij. S pridobljenimi izkušnjami na področju low-code in no-code aplikacij smo ustvarili spletne strani in druge rešitve, ki predstavljajo temelj učinkovitega poslovanja podjetij. Platforma Bubble je kot mehurček, ki varnostno ščiti učinkovitost, skalabilnost, povezljivost, znanje, inovacije in prihranek časa. Naša predanost zagotavljanju inovativnih rešitev se odraža v vsakem projektu, ki ga strokovnjaki oddelka za inovacije in razvoj izvajajo.

Naše rešitve:

 • Psihopomp: celovita platforma za povezovanje psihoterapevtov, pacientov, coachev in strank. Zaobjema celoten proces od izbire terapevta do celotne komunikacije med pacienti in terapevti. Vključuje možnost beleženja zapiskov za terapevte in enostavnega pregleda vseh pacientov in zapiskov zanje. Prav tako omogoča enostavno izdajanje delovnih nalogov in faktur ter pregled nad njimi. Terapevti zato ne potrebujejo drugih platform ali zunanjih povezav.
 • CIRCIapp aplikacija za krožno gospodarstvo: platforma, ki omogoča podjetjem ponovno uporabo sekundarnih surovin, uporabnikom pa naročilo sekundarnih surovin in prenos načrtov za izdelke, ki jih lahko izdelajo s temi surovinami. Aplikacija povezuje ponudnike surovin, oblikovalce in proizvodna podjetja.
 • CRM aplikacija za oglaševalsko podjetje: vključuje uvoz registriranih strank iz SQL baze, celoten delovni proces za upravljanje strank znotraj aplikacije, obveščanje strank po e-pošti in spremljanje učinkovitosti oglaševanja.
 • Sanjski dnevnik: spletna aplikacija, ki je v osnovi prilagojena za mobilno uporabo. Uporabniki po predpisani formi sledijo svojim sanjam in jih delijo s svojimi psihoterapevti ipd. V aplikaciji je na voljo pregled zabeleženih sanj in gradiv, ki jih uporabnik ustvari. Aplikacija deluje znotraj brskalnika, a je to na mobilnih napravah neopazno.

Transformacija poslovnih procesov

Bubble.io ni le orodje; je gibanje, ki spremeni paradigmo razvoja programske opreme. Z odprtim pristopom k razvoju, brezkodnim delom in povezovanjem API-jev odpira pot za hitrejši, bolj prilagodljiv in dostopen razvoj aplikacij.

 1. Hitra implementacija MVP-jev: podjetja lahko hitro ustvarijo minimalno donosne izdelke (MVP) - od faze skice do lansiranja v nekaj tednih. Posledično je testiranje in iteracija idej z dejanskimi uporabniki hitrejša.
 2. Programska oprema po meri: zaradi nizkih stroškov razvoja podjetja ustvarijo prilagojene sisteme, ki popolnoma podpirajo njihove poslovne procese.
 3. Avtomatizacija procesov: vzpostavitev avtomatizacij, ki nadomeščajo ročno delo, zbirajo podatke in učinkovito komunicirajo z drugimi sistemi.

Prihodnost razvoja programske opreme

Bubble je ključno orodje za podjetja, ki želijo prilagodljivo, hitro in učinkovito rešitev za svoje programske potrebe. Napovedano je, da bo uporaba tehnologije brez kode v prihodnjih letih postala ne le normalna, temveč tudi splošno sprejeta. Prilagoditev Bubble.io odpira vrata do hitrega, stroškovno učinkovitega in inovativnega razvoja programske opreme.

Preberite si tudi o Power apps low-code to no-code platformi, primerni za kompleksne aplikacije, ki zahtevajo veliko integracij podatkov, zlasti z Microsoftovimi izdelki, še vedno pa temeljijo predvsem na brezkodnem ustvarjanju aplikacij: Kje iskati prihranke in srečo zaposlenih?

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.