EN

NopCommerce platforma praznuje 15. obletnico delovanja

NopCommerce platforma praznuje 15. obletnico delovanja

Kako razvijajo in nadgrajujejo platformo nopCommerce in zagotavljajo njeno konkurenčnost? Kako omogočajo stabilnost? Na kakšne načine lahko napredna spletna platforma pripomore k izboljšanju vašega poslovanja? Zakaj jo Microsoft prepoznava kot izjemno skalabilno? To je le nekaj ključnih vprašanj, na katere smo poiskali odgovore in jih delimo z vami ob njihovem jubileju.

Microsoft za nopCommerce platformo pravi, da je zmogljiva in skalabilna platforma za e-trgovino, ki jo je enostavno uporabljati ter prilagajati. V tem mesecu je bil nopCommerce gost na Microsoftovem .NET Show-u, kjer so govorili o razvoju platforme skozi leta, prihajajočih spremembah, obstoječih ključnih funkcijah in razširjenosti same rešitve.

Široka paleta funkcij za uspešno spletno trgovino

Platforma nopCommerce je odprtokodni sistem za upravljanje spletnih trgovin, ki je zasnovan za majhna in srednje velika podjetja. Njegov osnovni model je prilagodljiv in enostaven za uporabo, zato je tudi cenjen med podjetniki.

Zasnovan je na Microsoftovem odprtokodnem programskem jeziku .NET, ki je priljubljen med razvijalci. To pomeni, da lahko podjetja najdejo veliko virov pomoči pri razvoju in prilagoditvi svoje spletne trgovine.

Priljubljenost platforme pa ne temelji le na programskem jeziku in enostavni uporabi. Ponuja široko paleto funkcij, ki so potrebne za uspešnost spletne trgovine. Le-te vključujejo upravitelja:
• izdelkov,
• naročil,
• plačil,
• dostave,
• marketinga,
• analitike.


Toda podjetnikom na trgu veliko rešitev ponuja podobne funkcije upraviteljev. Kaj so torej tisti pravi razlogi, ki mnogim podjetjem z uporabo nopCommerce platforme prinašajo dodano vrednost?

 • Je brezplačna. Ker gre za odprtokodno platformo, je njena osnovna uporaba brezplačna. Izdelava spletne trgovine zato vključuje le stroške, kot so gostovanje in administracija spletnih strani ter stroške razvoja in programiranja spletne trgovine, ki so odvisni od težavnosti projekta.

 • Je enostavna za uporabo. Zasnovana je za majhna in srednje velika podjetja, zato je enostavna za uporabo tudi za podjetnike z osnovnim znanjem spletnega razvoja.

 • Je prilagodljiva in nadgradljiva. Ponuja široko paleto funkcij in možnosti prilagoditve, tako da lahko podjetja ustvarijo optimalno spletno trgovino, ki ustreza njihovim specifičnim potrebam.

 • Je zanesljiva. Razvil jo je tim izkušenih razvijalcev, ki stalno skrbi za njene nadgradnje, posodobitve, optimizacije in razvoj.

 • Je varna. Celoten sistem je oblikovan v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR), regionalnimi zakoni in varnostnimi protokoli v vseh državah, v katerih se ga uporablja.

 • Je sodobna. Ponuja široko izbiro predlog, ki so podprte z razširljivimi vtičniki in mehanizmi tematizacije (barvne palete, pisave, integracije …). Ponuja sodoben videz, zmogljivo funkcionalnost in odzivno zasnovo.

Do spletne trgovine po vaši meri >>

Izjemna povezljivost in nadgradljivost

Povezljivost in nadgradljivost sta ključnega pomena za uspešno spletno trgovino. NopCommerce ponuja široko paleto možnosti za povezovanje z drugimi sistemi in nadgraditev platforme z novimi funkcijami. Vse to omogoča razvoj spletne trgovine, ki je izjemno prilagojena za optimizacijo in rast.

Različne možnosti povezljivosti:

 • NopCommerce je povezan z več kot 200 različnimi plačilnimi sistemi in metodami plačila: PayPal, Stripe, Mastercard, mBILLS, Apple Pay, Google Pay in Authorize.net.

 • Platforma je povezana z več kot 100 različnimi logističnimi ponudniki, vključno z GLS, DPD, Pošto Slovenije, UPS, FedEx in DHL.

 • NopCommerce ponuja razširitve za integracijo z različnimi oglaševalskimi kanali, vključno z Google Ads in Meta oglaševalsko platformo (Facebook ter Instagram Ads).

 • Platforma ponuja module za dodajanje novih funkcij, vključno z možnostjo za več jezikov, možnostjo za več valut in možnostjo za B2B prodajo.

 • Omogoča dobro povezljivost s CRM / ERP sistemi, dober primer je možnost integracije s poslovnim programom PANTHEON.

V letih odkar je rešitev na voljo, je doživela že ogromno nadgradenj. Razvijalci z njimi nenehno izboljšujejo izkušnjo uporabnikov in zagotavljajo, da je platforma v koraku s trendi trga.

Poglejmo si nekaj izmed novih funkcij, ki so bile dodane v zadnjih nadgradnjah:

 • Podpora za več jezikov in valut: podprtih je več kot 100 jezikov in valut. To omogoča podjetnikom, da prodajajo svoje izdelke po vsem svetu.

 • Podpora za več prodajnih kanalov: podprtih je več prodajnih kanalov, vključno s spletno trgovino, mobilno trgovino in spletnimi tržnicami, kar omogoča podjetnikom, da dosežejo več kupcev.

 • Nove oglaševalske možnosti: na voljo so nove možnosti integracije, kot so: e-poštni marketing, družbena omrežja in oglaševanje, kar omogoča podjetnikom, da učinkoviteje dosežejo svoje ciljne kupce.

Zaradi hitrega napredovanja digitalizacije trg zahteva mnoge prilagoditve. Že v novembru pričakujemo novo nopCommerce verzijo v4.70 z .NET 8, v katero bodo vključene naslednje ključne izboljšave:

1. Microsoft Power BI integracija

2. Nove funkcije varnosti

3. D365 dvosmerna integracija izdelkov (sinhronizacija podatkov o izdelkih med Dynamics 365 in drugimi sistemi)

4. Nadgrajen iskalnik

Zagotovite si varno, nadgradljivo in zanesljivo spletno trgovino >>

NopCommerce v številkah

Ena rešitev za različno velika podjetja

NopCommerce platforma je edinstvena in vsestranska rešitev, ki se izjemno prilagaja potrebam različno velikih podjetij. S svojo prilagodljivostjo in širokim naborom funkcij postavlja enoten standard za uspešno e-trgovino, ne glede na velikost podjetja.

1. Mala in srednje velika podjetja
Hitra vzpostavitev in razširitev spletne trgovine z vgrajenimi funkcijami: integracija s storitvami plačevanja in pošiljanja, upravljanje skladišča, orodja za oglaševanje in SEO ter mobilnim napravam prijazne trgovine.

2. Velika podjetja (enterprise)
Uporaba funkcionalnosti za več prodajalcev in več vrst trgovin (B2B in B2C). Maksimalni izkoristek zmogljivosti na ravni podjetja. Enostavna integracija in neomejene možnosti prilagajanja.

3. Globalna podjetja
Prilagodljiv sistem, ki ustreza več zahtevam: GDPR, več valut in več jezikov, podpora regionalnim davkom in zakonom, upravljanje več mednarodnih trgovin, integracija z lokalnimi storitvami in dobavitelji.

Dolgoletna stabilnost

Platforma nopCommerce je bila prvič izdana leta 2007. Od takrat je bila nadgrajena več kot 100-krat. Te nadgradnje so vključevale nove funkcije, izboljšave varnosti in popravke napak. Vse to pripomore k njeni zasnovanosti, ki je stabilna in zanesljiva. Podjetjem tako omogoča, da ustvarijo spletno trgovino, ki je vredna zaupanja in bo lahko delovala brez težav.

NopCommerce je skozi leta sprejel kar nekaj specifičnih ukrepov za zagotavljanje stabilnosti platforme:

 • Strog proces preverjanja kakovosti, ki zagotavlja, da so vse nove funkcije in nadgradnje testirane ter varne.

 • Sistem za obveščanje o varnostnih ranljivostih, ki podjetjem omogoča, da se napake hitreje odpravijo.

 • Aktivna skupnost razvijalcev, ki ustvarjajo nove nadgradnje in popravke napak.

Ponosni partner že več kot 7 let

V Skupini stroka.si se dobro zavedamo, da so trdne in zanesljive partnerske vezi tiste, ki nam ter našim strankam pomagajo biti korak pred konkurenco.

Že več kot 7 let se tako uvrščamo v družbo več kot 150 partnerjev iz več kot 40 držav, ki platformo ponujajo svojim strankam in jim pomagajo pri izpolnjevanju poslovnih ciljev. S tem, ko nopCommerce z nami gradi dolgoročen odnos, obenem potrjuje znanje in odlično delo naših strokovnjakov.

Februarja 2015 smo razvili prvo nopCommerce stran za projekt Craft Albania, od takrat pa izdelali več kot 50 projektov na tej platformi. Nekatere izmed njih smo z zaupanjem naših strank tudi večkrat prenovili.

Naš pristop k izgradnji spletne trgovine na platformi nopCommerce:

Zaupajte nam svoj izziv >>

Več o rezultatih naših rešitev in zadovoljstvu strank s storitvami:

Povezani članki:

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.