[DATALAB obvestilo] PANTHEON 11 - nova generacija programa

[DATALAB obvestilo] PANTHEON 11 - nova generacija programa

Datalab že nekaj časa napoveduje prihod nove generacije poslovno informacijskega sistema PANTHEON 11. 
Kot so zapisali: »Ta digitalizacijo poslovanja povezuje z novo dimenzijo varnosti! Strateška zaveza Datalaba je, da celotnemu ekosistemu omogoča sodoben, varen in zanesljiv poslovni program na vseh ravneh poslovanja. Ob tem z uporabo najsodobnejših rešitev skrbi za digitalizacijo poslovanja in varnost podatkov.

PANTHEON 11 prinaša dodatni korak v smeri varnosti podatkov

Podatki predstavljajo eno najdragocenejših, a tudi najbolj ranljivih sredstev vašega podjetja. Celovito zajeti, arhivirani in strukturirani podatki morajo biti popolnoma zaščiteni in dostopni zgolj pooblaščenim osebam v vašem podjetju. Evolucija nove generacije informacijskega sistema odlikuje PANTHEON 11 z eno najvišjih stopenj varnosti. Gre za celovito varnost podatkov, ne glede na to ali vaš program gostuje na strežnikih v oblaku in ga imate nameščenega na lastni infrastrukturi.«

S prehodom na novo generacijo PANTHEON 11 bo Datalab prenehal z razvojem PANTHEON X in bo s 17. 6. 2022 prešel na novo generacijo Pantheon 11 oziroma verzijo programa 28.00. Vse zakonske spremembe in nove funkcionalnosti bodo na voljo samo še na novi verziji  (novi REK-i, ki prihajajo s zakonskimi spremembami 1. septembra 2022).

Nadgradnjo bo mogoče narediti le na Microsoft SQL Server 2017 ali novejšem. 

Varovanje podatkov na nivoju vrstic (RLS)

S PANTHEON 11 se vključuje varovanje podatkov na nivoju vrstic (Row Level Security - RLS) kot obvezno nadgradnjo za vse uporabnike. Nadgradnja brez RLS ne bo več mogoča.

Varovanje podatkov na nivoju vrstic zagotavlja varovanje podatkov z določanjem avtorizacij tako za PANTHEON kot za vse povezane aplikacije. Za zunanje povezave na PANTHEON bazo bo od verzije 28.00 naprej potrebno določiti uporabnika za to povezavo. V kolikor povezava ne bo določena, branje podatkov ne bo več možno.

Podrobnosti in kako RLS deluje v praksi si lahko preberete TUKAJ.

 

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.