Gartner: Najbolje ocenjena rešitev na področju kibernetske varnosti, Microsoft Defender

Gartner: Najbolje ocenjena rešitev na področju kibernetske varnosti, Microsoft Defender

V lanskem letu je 23 % malih in srednje velikih podjetij poročalo o kibernetskih napadih. Ker tehnologija vedno hitreje napreduje in hibridno delo ostaja stalnica, postaja tveganje za te napade še večje, zlasti za mala in srednje velika podjetja, ki so omejena s proračunom in pomanjkanjem strokovnjakov na področju varnosti.

Celovite rešitve za obravnavanje razvijajočih se kibernetskih groženj so bile v preteklosti na voljo predvsem velikim (Enterprise) podjetjem. Z rešitvijo Microsoft Defender for Business pa so postale dostopne tudi manjšim. V letu 2022 je bila Microsoftova rešitev imenovana za vodilno rešitev na področju kibernetske varnosti v Gartnerjevem magičnem kvadrantu.
 

The Magic Quadrant for endpoint protection platforms shows 18 providers placed in either the Leaders, Challengers, Visionaries or Niche Players quadrant, as of October 2022. Providers are positioned based on ability to execute and completeness of vision.

Gartner® Magic QuadrantTM. Vir: Gartner (december 2022).

Najbolje ocenjena rešitev na področju varnosti, Microsoft Defender, prinaša ogromno dodano vrednost za podjetja, saj omogoča:

  • Celovito zaščito – ponuja večplastno zaščito pred različnimi vrstami groženj, od tradicionalnih virusov do sodobnih kibernetskih napadov.
  • Integracijo z obstoječimi Microsoft orodji – če v podjetju že uporabljate Microsoft rešitve, je popolna integracija z izdelki in storitvami (Azure, Microsoft 365 …) enostavna.
  • Analitiko groženj – Microsoft Defender ATP zagotavlja podrobno analitiko groženj, ki omogoča razumevanje realne varnostne situacije in sprejemanje ažurnih odločitev.
  • Upravljanje na enem mestu – za podjetja Microsoft Defender ATP ponuja centralizirano upravljanje in spremljanje groženj na vseh napravah, kar olajša odzivanje na incidente.


»Na področju razvoja programske opreme, spletnih rešitev in informacijske infrastrukture podjetje Stroj že približno dve desetletji sodeluje s Skupino stroka.si. Z naložbami v oblak, strokovnim znanjem našega partnerja in sodobno varnostno infrastrukturo Microsofta poskrbimo za najvišjo možno stopnjo varnosti.« Tomaž Kaiser, direktor podjetja Stroj d. o. o.

Kaj je Microsoft Defender?


Microsoft Defender je celovita varnostna rešitev, ki je namenjena zaščiti naprav, podatkov in identitet pred različnimi grožnjami na področju kibernetske varnosti. Na voljo je za različne platforme in ima več komponent, ki so prilagojene različnim potrebam in scenarijem.

Microsoft Defender gradi več komponent:

  • Microsoft Defender Antivirus: osrednji del Microsoft Defenderja in zasnovana za zaščito naprav z operacijskim sistemom Windows pred zlonamerno programsko opremo (virusi, malware, ransomware itd.). Uporablja mešanico metod, kot so analiza vedenja, strojno učenje in prepoznavanje po podpisih (prepozna in blokira zlonamerno programsko opremo).
  • Microsoft Defender SmartScreen: funkcija pomaga zaščititi pred napadi s pomočjo prepoznavanja spletnih strani s škodljivo vsebino in zlonamerno programsko opremo. Uporabnike opozori na potencialno nevarne spletne strani.
  • Microsoft Defender Firewall: omogoča nadzor nad omrežnim prometom, ki prehaja skozi naprave z Windowsom, s čimer zagotavlja dodatno zaščito pred mrežnimi grožnjami.
  • Microsoft Defender ATP (Advanced Threat Protection): napredna varnostna rešitev, ki je zasnovana za zaščito v podjetjih. Ponuja napredno zaznavanje groženj, analizo incidentov in odzivanje na grožnje, vključno z zaznavo in odzivanjem na napravah (EDR).


Microsoft Defender for Business za podjetja zagotavlja celovito varnostno rešitev za zaščito končnih naprav podjetja, zasnovano posebej za mala in srednja podjetja. Končne naprave podjetja bolje zaščiti pred izsiljevalsko programsko opremo, zlonamerno programsko opremo, lažnim predstavljanjem in drugimi grožnjami.

Varnost je ključna za vaše podjetje


Obseg in kompleksnost kibernetskih napadov na podjetja naraščata. Vedno bolj pomembno je, da se ustvarijo varni temelji za okolje organizacije s prioriteto na ranljivosti programske opreme.

Kot ponosni Microsoftov partner v Skupini stroka.si v podjetjih že leta vzpostavljamo celovite M365 rešitve, v sklopu katerih ponujamo tudi možnost vzpostavitve rešitve Microsoft Defender, ki naročnikom zagotavlja višjo stopnjo kibernetične varnosti.

Na podlagi izkušenj smo prav tako na trgu razvili dodatne rešitve na platformi 365, ki jih lahko podjetje ali uporabniki začnejo takoj uporabljati.


 

Vir: https://www.gartner.com/en/research/magic-quadrant

Gartnerjeva izjava o omejitvi odgovornosti

Gartner ne podpira nobenega ponudnika, izdelkov ali storitev, prikazanih v raziskovalnih publikacijah, in uporabnikom ne svetuje, naj izberejo samo tiste ponudnike z najvišjimi ocenami ali drugimi oznakami. Gartner raziskovalne publikacije so sestavljene iz mnenj raziskovalne hiše Gartner in jih ni dovoljeno razlagati kot dejstva. Gartner zavrača vsa jamstva, izrecna ali implicitna, v zvezi s to raziskavo, vključno z vsemi jamstvi o primernosti za prodajo ali za določen namen.

 

 

Povezani članki:

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.