Power BI nadzorna plošča OEE kazalnikov – odpravite šibke točke v proizvodnji

Power BI nadzorna plošča OEE kazalnikov – odpravite šibke točke v proizvodnji

Dobičkonosnost proizvodnega podjetja je v veliki meri odvisna od tega, kako učinkovito podjetje spremlja dogajanje v sami proizvodnji, kako uspešno obravnava izgube zaradi različnih motenj in na podlagi kakšnih podatkov sprejema poslovne odločitve. Opravljanje omenjenih nalog v veliki meri olajša sodobna tehnologija. Ta s kontinuiranim merjenjem in analiziranjem podatkov prispeva k izboljšanju storilnosti, zmanjšanju porabljenega časa in zniževanju stroškov.

Optimizacija proizvodnje na podlagi OEE kazalnikov

Z namenom, da vam pomagamo pri odkrivanju in odpravljanju šibkih točk v proizvodnji, smo zasnovali Power BI nadzorno ploščo OEE kazalnikov oziroma kazalnikov skupne učinkovitosti naprav.

Power BI nadzorna plošča OEE kazalnikov deluje kot nadgradnja vira podatkov, največkrat ERP sistema, v katerem poteka teoretično vodenje in spremljanje proizvodnje (podatki o napravah in strojih ter njihovem delovanju). S pomočjo slednjega še ne moremo oceniti, kaj smo sposobni izvesti v proizvodnji in katera naročila kupcev sprejeti. Informacije, ki nam pomagajo odgovoriti na takšna vprašanja, lahko poiščemo šele s pomočjo OEE kazalnikov, ki poskrbijo za vsebinsko analizo izgub in šibkih točk v proizvodnji. Za piko na i so poročila o stanju kazalnikov dostopna na klik in prikazana na izredno slikovit ter vizualno privlačen način.

 

Več o naših rešitvah na področju poslovne analitike »

 

Več o tem, kako optimizirati proizvodnjo na podlagi OEE kazalnikov, v okviru webinarja pojasnjuje Romana Lesjak, ki je v Skupini stroka.si zaposlena kot poslovni analitik in ima več kot 15 let izkušenj. V zadnjem času podjetjem pomaga pri učinkovitejši izrabi informacijskih tehnologij in vodi projekte vpeljave orodij za lažje poslovno odločanje.
 

 

Zaupajte nam svoj izziv »

 

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.