HACKATHON - Kreativnica22

HACKATHON - Kreativnica22

Kot strateški in tehnološki partner projekta MISS Slovenije za MISS World smo v Skupini stroka.si 25. in 26. avgusta za finalistke izbora pripravili t.i. Hackaton, dogodek z nazivom Kreativnica22. Gre za obliko dogodka, ki ponuja iskanje inovativnih poslovnih ali tehničnih rešitev. Udeleženke, ki so bile razdeljene v tri skupine, so dobile posebno vsebinsko-podjetniško nalogo v okviru katere so morale pripraviti poslovni načrt za nov inovativni produkt, ki bi ga lahko v oddelku digitalnega tiska Skupine stroka.si tudi izdelali in plasirali na trg.

Na začetku dogodka so spoznale podjetje in se seznanile z digitalnim tiskom, stroji, materiali, delom in izdelavo produktov. Strokovnjaki skupine so jim predstavili načrt dela v okviru delavnic in korake razvoja poslovne ideje, ki se začne z zaznavo problema oziroma priložnosti, nadaljuje s predlogom rešitve, opravljeno raziskavo trga, konkurence, pripravo časovnice, definiranjem potrebne ekipe, marketinških kanalov, in na koncu do postavitve finančnega modela. Ves čas dela je bila udeleženkam na voljo ekipa petih strokovnih mentorjev, ki jim je pomagala s koristnimi nasveti in usmeritvami.

»Letošnja rdeča nit izbora za Miss Slovenije je podjetništvo in zato smo se v Skupini stroka.si odločili, da jim ponudimo prav poseben podjetniški izziv, s pomočjo katerega so finalistke pridobile dodatna znanja in izkušnje, ki jim bodo lahko pomagale pri njihovi nadaljnji karierni poti,« je povedal direktor in lastnik Skupine stroka.si ter pokrovitelj dogodka Sandi Markon ter dodal: »Veseli smo bili odličnih predlogov novih inovativnih produktov digitalnega tiska, ki jih bomo lahko skupaj z zmagovalno ekipo tržili tako v lokalnem kot globalnem trgu, kar je bil eden od ciljev dogodka Hackathon – Kreativnica22.«  

Dekleta so tako uspešno razvile poslovne ideje. Med njimi je bilo stojalo za nakit iz slovenskega lesa in penasta sestavljanka, v katero vstavljamo figure. Zmagovalni produkt pa je bila zapestnica, na katero bi nabirali obeske slovenskih osvojenih vrhov ter prispevali k očiščenju gora.

Za zmagovalno ekipo smo pripravili posebno nagrado, vikend paket razvajanja in možnost nadaljnjega sodelovanja pri razvoju zmagovalnega produkta, s soudeležbo pri prodaji realiziranega produkta na trgu.

 

 

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.