Umetna inteligenca kot novi steber poslovanja

Umetna inteligenca kot novi steber poslovanja

Po Gartnerjevem poročilu približno 80 % razvijalcev IT meni, da bosta umetna inteligenca in strojno učenje kmalu nadomestila večino procesov v ERP.

Ena od ključnih tehnoloških inovacij, ki se vse bolj uveljavlja v poslovnem svetu, je uporaba umetne inteligence (UI) v sistemih za načrtovanje virov podjetja (ERP).

V Skupini stroka.si se že vrsto let aktivno ukvarjamo z implementacijo PANTHEON ERP sistema. Z uporabo znanja umetne inteligence strokovnjakov oddelka za raziskave in razvoj pa smo pričeli z ambicioznim projektom implementacije UI v ERP PANTHEON za izboljšanje različnih poslovnih procesov.

V svetu digitalnega Olimpa

Zanimivo dejstvo: na najvišjem vrhu gore Olimp (Mytikas) so se bogovi sestajali v Pantheonu in z Zevsom na drugem prestolu odločali o pomembnih zadevah, ki so se nanašale tako na božanstvo kot na smrtnike.

Uporaba umetne inteligence (UI) v ERP sistemih lahko prinese številne prednosti, med drugim:

izboljšana produktivnost:

 • avtomatizacija ponavljajočih se nalog, kot so vnos podatkov, odobritve in poročanje.
 • Povečana natančnost in hitrost obdelave podatkov.
 • Osvobajanje časa zaposlenih za bolj strateške in ustvarjalne naloge.

Poglobljen vpogled v poslovanje:

 • analiza velikih količin podatkov iz različnih virov za odkrivanje skritih vzorcev in trendov.
 • Predvidevanje prihodnjih rezultatov in sprejemanje bolj informiranih odločitev.
 • Izboljšanje preglednosti in nadzora nad poslovanjem.

Povečana učinkovitost:

 • optimizacija delovnih procesov in zmanjšanje stroškov.
 • Izboljšanje storitev za stranke in zmanjšanje odzivnega časa.
 • Povečanje konkurenčnosti podjetja.

Zaupajte nam svoj izziv >

Novo poglavje poslovne učinkovitosti

V Skupini stroka.si deluje ekipa strokovnjakov, ki se dnevno ukvarjajo z razvojem rešitev na najnovejših tehnologijah. Od leta 2015 aktivno tudi v povezavi z umetno inteligenco in strojnim učenjem. Med projekti so tudi projekti vpeljave umetne inteligence v ERP PANTHEON:

 1. Chatbot kot baza znanja za uporabnike PANTHEON-a: chatbot, ki bo služil kot baza znanja za uporabnike PANTHEON ERP sistema. Omogoča uporabnikom, da hitro in enostavno dostopajo do informacij, rešujejo preproste izzive pri delu ter zagotavljal prvo raven podpore.
 2. First Level Support za uporabnike: implementacija prvega nivoja podpore, ki omogoča hitro pomoč uporabnikom pri preprostih izzivih. Če težava ni rešena, se podatki prenesejo na naslednjo raven podpore.
 3. Odkrivanje vzorcev poslovanja in priporočila pri prodaji: na podlagi UI raziskujemo široko bazo podatkov poslovanja v PANTHEON ERP sistemu. Cilj je odkriti vzorce poslovanja in priporočiti strategije prodaje na podlagi prediktivne analitike.
 4. Hitro pridobivanje KPI-jev in pomoč pri uvajanju novih uporabnikov: UI omogoča hitro pridobivanje ključnih kazalnikov uspešnosti (KPI-jev) in deluje kot pomočnik pri uvajanju novih uporabnikov v PANTHEON ERP sistem.
 5. Hitra priprava ponudb preko bota: funkcionalnost bota za hitro pripravo ponudb, kar pripomore k učinkovitejšemu procesu ustvarjanja in pošiljanja ponudb strankam.

Lahko vam pomagamo odpreti vrata digitalni prihodnosti >

Vrata v digitalno prihodnost

PANTHEON ERP sistem deluje kot ključni steber podjetja za ogromno naših strank s tem, da omogoča integracijo poslovnih procesov in centralizacijo podatkov. S poudarkom na integraciji umetne inteligence smo še korak naprej optimizaciji poslovanja.

Ključne prednosti uporabe umetne inteligence v PANTHEON ERP sistemu:

 • prilagodljivost: umetno inteligenco v PANTHEON ERP programu je možno prilagoditi specifičnim potrebam vsakega podjetja, kar omogoča ohranjanje obstoječih poslovnih procesov.
 • Enostavna implementacija: implementacija umetne inteligence v PANTHEON ERP sistemu je enostavna in hitra, kar dodatno pripomore k prilagodljivosti sistema.
 • Analitika za informirano odločanje: umetna inteligenca v PANTHEON ERP sistemu omogoča globoko analizo podatkov v realnem času. To presega zgolj statistično poročanje, saj sistem samodejno prepoznava vzorce poslovanja, identificira trende in prinaša informacije, ki so ključne za odločitve. Finančni strokovnjaki imajo s tem na voljo natančen vpogled v trenutno stanje in lahko hitro reagirajo na dinamične tržne spremembe.
 • Avtomatizacija za učinkovito poslovanje: Ena od najopaznejših prednosti integracije umetne inteligence v PANTHEON ERP sistem je avtomatizacija rutinskih nalog. To vključuje procese, kot so obdelava plačil, izdajanje računov in knjiženje transakcij. S tem se zmanjšuje človeški vnos podatkov, kar ne le povečuje natančnost, temveč tudi omogoča zaposlenim, da se osredotočijo na bolj kompleksne naloge.
 • Upravljanje tveganj z napredno analitiko: poslovna tveganja so stalna spremljevalka poslovanja, vendar umetna inteligenca v PANTHEON ERP sistemu omogoča napredno analizo in upravljanje teh tveganj. Sistem lahko analizira različne vire podatkov, vključno s tržnimi trendi, gospodarskimi kazalniki in političnimi dogodki, ter napoveduje potencialne scenarije. To podjetjem omogoča večjo prilagodljivost in učinkovitejše odzivanje na spreminjajoče se okolje.

Mitološki preobrat: UI + PANTHEON

PANTHEON ERP sistem, ki je že bil ključen v zagotavljanju učinkovitega poslovanja, z integracijo umetne inteligence postaja inovativno orodje za podjetja, ki želijo ostati konkurenčna v digitalni dobi.

Ta kombinacija ne le izboljšuje obstoječe procese, temveč odpira vrata za nove poslovne priložnosti in izboljšanje celotne poslovne uspešnosti. Sodobna podjetja, ki prepoznavajo moč in prednosti umetne inteligence v ERP sistemih, se podajajo na pot uspeha v digitalni prihodnosti poslovanja.

Vas zanima več?

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.