Zaščitite svoje podjetje. Ohranite varno poslovanje.

Zaščitite svoje podjetje. Ohranite varno poslovanje.

Informacijska varnost je v današnjem digitalnem svetu vse bolj pomembna, saj so vsi podatki, ki jih podjetja hranijo in uporabljajo, izjemno dragoceni. Če ti podatki pridejo v roke nepooblaščenim osebam, lahko to povzroči veliko škodo za podjetje in njegove stranke.

Slovenija ni izjema na tem področju in tudi v naši državi se srečujemo s kibernetskimi napadi, ki lahko povzročijo podjetjem veliko škodo. Po podatkih SI-CERT je bilo v letu 2021 v Sloveniji zabeleženih kar 3177 kibernetskih napadov, kar je 14,49 % povečanje v primerjavi z letom prej. Vir: https://www.cert.si/

Zaradi pomembnosti informacijske varnosti, občutljivosti podatkov in velikih izgub v primeru, da napad povzroči zaustavitev poslovanja, se podjetja vedno bolj odločajo, da k informacijski varnosti pristopajo proaktivno in celovito.

Več o informacijski varnosti in infrastrukturnih rešitvah»

Eno od podjetij, ki je prepoznalo pomembnost informacijske varnosti, je tudi podjetje Stroj iz Radelj ob Dravi. Zaradi varnosti je vsa dokumentacija podjetja shranjena na dveh diskovnih poljih, na dveh fizično ločenih lokacijah, poleg tega pa dvakrat na dan vse podatke prenesejo v oblak.

V decembru so svoje obstoječe licence nadgradili na Microsoft 365 Business Premium in poleg obstoječih funkcionalnosti dobili rešitve Microsoft Defender, Intune ter Azure Information Protection. S tem so pridobili možnost uporabe najnaprednejših varnostnih rešitev v oblaku, ki jih Microsoft ves čas posodablja na podlagi izkušenj vdorov oziroma napadov na podjetja po svetu.

Varnostne rešitve, ki so jih v podjetju Stroj pridobili?

Rešitev Microsoft Defender preprečuje in zaznava napade na identitete, naprave, aplikacije, e-pošto, podatke in aplikacije v oblaku. Pri upravljanju groženj in ranljivosti v podjetju pomaga določiti prioritete in se osredotočiti na slabosti, ki predstavljajo največje tveganje.

Z odkrivanjem, določanjem prioritet, odpravljanjem ranljivosti in zaznavanjem napačnih konfiguracij programske opreme lahko proaktivno gradimo varno podlago za svoje okolje. Možnosti zmanjšanja površine napadov pomagajo minimizirati mesta, kjer je podjetje ranljivo za kibernetske napade v svojih napravah in aplikacijah, s tem pa napadalcem ostane manj načinov za izvedbo napadov. Tako imenovana 'antimalware' in protivirusna zaščita pomagata pri preprečevanju in zaščiti pred grožnjami na vhodnih vratih - v napravah podjetja in v oblaku. Pomembni so tudi prepoznavanje in odstranjevanje groženj ter samodejno preiskovanje opozoril in takojšnje ukrepanje za rešitev napadov namesto nas.

Boljša zaščita občutljivih podatkov

Microsoft Intune je rešitev za varno upravljanje naprav in uporabnikov, vključno z mobilnimi napravami, namiznimi računalniki in virtualnimi končnimi točkami. Rešitev Azure Information Protection pa Stroju pomaga zaščititi varnostno občutljive dokumente, e-pošto zunaj in znotraj podjetja, ne glede na to, kje so podatki shranjeni ali s kom so v skupni rabi. Podatke s sodelavci ter strankami in partnerji podjetje deli varno, saj lahko določi, kdo lahko dostopa do podatkov in kaj lahko z njimi počne. Na primer, dovoli določeni osebi ali skupini, da se podatki lahko berejo, ne morejo pa jih spreminjati, tiskati, niti kopirati v odlagališče.

Kaj pravijo v podjetju Stroj?

»Na področju razvoja programske opreme, spletnih rešitev in informacijske infrastrukture podjetje Stroj že približno dve desetletji sodeluje s Skupino stroka.si.,« je povedal Tomaž Kaiser, direktor podjetja Stroj, in dodal: »Z naložbami v oblak, strokovnim znanjem našega partnerja in sodobno varnostno infrastrukturo Microsofta poskrbimo za najvišjo možno stopnjo varnosti.«

O podjetju Stroj

V podjetju Stroj, kjer je zaposlenih sto delavcev, so specializirani za področje sestave, varjenja in mehanske obdelave kompleksnih strojnih komponent. Proizvajajo tehnološko zahtevne zvarjence z mehansko obdelavo za vodilne svetovne proizvajalce rudarske, gradbene in industrijske opreme. Na področju rudarstva in gradbeništva so njihovi izdelki sestavni del opreme v zahtevnih delovnih okoljih.

Zapis je povzet po članku, ki je bil objavljen na portalu Tovarna leta in ga je napisala urednica portala Sabina Petrov. Najdete ga na Koroški Stroj s še višjo stopnjo informacijske varnosti (finance.si).

 

Zaupajte nam svoj izziv»

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.