2. Festival podjetništva

2. Festival podjetništva

V mesecu novembru smo bili v Skupini stroka.si aktivni udeleženci Festivala podjetništva, ki ga organizira Klub slovenskih podjetnikov (SBC). Sodelovali smo na dveh dogodkih: Podjetniška kavarna Slovenj Gradec in Podjetništvo od blizu.

Podjetništvo kot način življenja

V podjetniških kavarnah so uspešne podjetnice in podjetniki predstavili zanimivosti s svoje poslovne poti, spregovorili o uspehih, lekcijah in napakah, iz katerih so se največ naučili.

Naš lastnik in direktor je bil kot govorec vabljen na dogodek Podjetniška kavarna Slovenj Gradec. Le-ta je potekal v sredo, 15. 11. 2023, v Hotelu Slovenj Gradec. Povezovalka pogovora je bila Kristina Kočet Hudrap, direktorica podjetja Tiko Pro.

Govorci dogodka so bili:

- Sandi Markon, Stroka Produkt 
Jernej Duler, Innoduler
Primož Gams, Dogs4motion

Od študija fizike do uresničitve sanj

Sandi Markon je govoril o svoji podjetniški poti; od samih začetkov pa vse do vodenja uspešne Skupine stroka.si in mnogih izzivih, ki jih je na svoji poti doživel. Delil je tudi svoj ključ do uspeha, ki je: nenehno učenje, mreženje z drugimi podjetniki, soočanje z izzivi, sprostitev in odlična ekipa zaposlenih.

Sam pravi, da podjetništvo zanj ni zgolj delo, temveč globoko zasidran hobi, ki ga sprejema z odprtim srcem. To svetuje tudi tistim, ki se na svojo podjetniško pot šele podajajo.

Krepiti. Postati prepoznavni. Osvojiti svetovni trg.

Z udeleženci kavarne je delil vizijo Skupine stroka.si. Zastaviti cilje z določeno previdnostjo je po njegovih besedah ključno, saj pravi, da si v podjetju želijo postati vodilni ponudnik rešitev za digitalno preobrazbo na nacionalni ravni in plasirati vsaj eno rešitev na svetovni trg.

Obenem si prizadeva, da v trenutnem stalno se spreminjajočem okolju podjetje ostane v koraku s trendi in ohrani stabilnost, kvaliteto ter strokovnost na celovitem IT področju.

Združevanje za trdno pot podjetništva

Markon je razložil tudi, zakaj se je pridružil Klubu slovenskih podjetnikov. Kot mlada država Slovenija po njegovem mnenju še išče trdne temelje podjetništva, kar zahteva vzpostavitev kulture in močnega združenja. Meni, da SBC omogoča izmenjavo mnenj in izkušenj med podjetniki ter spodbuja združevanje podobno mislečih, kar se mu zdi neprecenljivo.

Mladi v svet podjetništva - "Podjetništvo od blizu"

V Skupini stroka.si smo prav tako v četrtek, 16. novembra 2023, gostili dogodek "Podjetništvo od blizu". Študentje Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru ter dijaki Srednje šole Ravne so imeli edinstveno priložnost, da pogledajo skozi vrata podjetja in se poglobijo v svet podjetništva. Dogodek je bil poln navdihujočih trenutkov, izmenjave izkušenj in priložnosti za vzpostavljanje povezav med mladimi ter izkušenimi strokovnjaki.

Mentorstvo kot gradnik uspeha

Dogodek se je začel s SBC video predstavitvijo o podjetništvu, ki je študentom odprla vrata v dinamični svet inovacij. Spoznali so, da so nosilci moči pri oblikovanju prihodnosti podjetništva.

V nadaljevanju je naš direktor z navdušenjem delil začetke in razvoj podjetja, podkrepljen s srčno predstavitvijo svoje lastne podjetniške poti.

Študentom in dijakom je Mitja Suvajac Pitar predstavil mentorski program, ki je temeljni gradnik uspeha. Mladi so prejeli vpogled v pomen mentorstva pri oblikovanju kariernih poti in v to, kako v našem podjetju program poteka. Tako so spoznali tudi karierne možnosti, ki jih v Skupini stroka.si ponujamo mladim.

Pogled od blizu

Na koncu je sledil še ogled prostorov našega podjetja in predstavitev delovnih mest s strani naših zaposlenih.

Zaposleni so študentom prikazali raznolika področja dela v podjetju, vključno s senzoriko, umetno inteligenco, XR rešitvami, brezkodnim programiranjem, analitiko, sistemskim inženiringom ter razvojem programske opreme. Udeleženci so bili navdušeni nad bogato paleto možnosti, ki jih naše podjetje ponuja.

Predanost razvoju in deljenju izkušenj

Na koncu so dijaki imeli priložnost za pogovor z lastnikom in direktorjem našega podjetja, z njim deliti svoje ideje ter ga povprašati za nasvet.

Po prvih odzivih dijakov, študentov in spremljevalcev je dogodek presegel pričakovanja. Mladi so izrazili navdušenje nad priložnostjo, da so spoznali delo v velikem in urejenem podjetju, ki se ukvarja z različnimi storitvami, rešitvami ter produkti.

Dogodek je bil več kot le srečanje med mladimi in podjetjem. Bil je izraz skupne predanosti razvoju, mentorstvu in deljenju izkušenj. Prizadevamo si, da mladim nismo samo ponudili vpogled v svoje poslovanje, temveč dali tudi navdih za naslednjo generacijo podjetnikov.

Skupaj lahko ustvarimo boljši jutri, ki temelji na moči in svežem pogledu mladih.

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.