EN

Simulacija v virtualni resničnosti: Digitalna preobrazba proizvodnega podjetja

Simulacija v virtualni resničnosti: Digitalna preobrazba proizvodnega podjetja

»Sledimo Weiler Abrasives načelom in ciljem, ki so, da z našim delom, izdelki in odnosom spreminjamo svet, izboljšamo življenja našim strankam, sodelavcem in skupnosti. Kar velja za delovanje celotnega podjetja na vseh področjih, velja tudi za naše sodelovanje s Skupino stroka.si.«
- Špela Kovačič, Vodja marketinga, Weiler Abrasives EMEA

Kot vodilno podjetje in svetovni proizvajalec celovitih rešitev za obdelavo površin so v podjetju Weiler Abrasives osredotočeni na sodelovanje ter ustvarjanje partnerskih odnosov za premagovanje najtežjih izzivov na področju rezanja, brušenja in čiščenja.

V korak z digitalizacijo

Vizija podjetja Weiler Abrasives je biti vodilni na svetovnem trgu abrazivov. Z jasnim poslanstvom biti najboljši partner distributerjem in končnim uporabnikom je digitalizacija poslovnih procesov in operacij neizbežna za dosego zastavljene vizije.

Z zavedanjem, kako zelo pomembna je digitalizacija in digitalna preobrazba glede na trenutne potrebe trga proizvodnih podjetij, so se v podjetju odločili, da stopijo še korak naprej in se lotijo razvoja lastne simulacije v virtualni resničnosti.

S Skupino stroka.si je podjetje Weiler Abrasives sodelovalo že pri postopni implementaciji celotnega ekosistema Microsoftovih orodij. Kot posledica zadovoljstva s storitvami, so jim zaupali tudi razvoj želene rešitve.

Namen razvoja je bil z gamifikacijo predstaviti delo z Weiler Abrasives izdelki na pravilno izveden, zabaven in varen način, skozi simulacijo delovnih procesov ter delovnega okolja. Poleg predstavitve njihovega področja dela, so želeli rešitev, ki bi pritegnila pozornost, jim omogočila boljšo konkurenčnost in najpomembneje, doprinesla boljši način interakcije s strankami.

Od posnetka stanja do razvoja simulacije

Strokovnjaki Skupine stroka.si so bili od posnetka stanja do končnega izdelka tesno povezani s strokovnjaki na strani naročnika.
Podroben posnetek stanja je bil dobra podlaga za pripravo rešitve, sledilo pa je več razvojnih aktivnosti:»Pri Stroki so k projektu pristopili tako virtualno kot v praksi. Udeležili so se testiranja izdelkov in se seznanili s pravilnimi koraki, kar je na koncu prispevalo k realnemu prikazu in izpostavitvi dejanskih napak med delom.«
- Špela Kovačič, Vodja marketinga, Weiler Abrasives EMEA

Povezovanje, poznavanje naročnikovih želja in udejstvovanje pri realnem prikazu so privedli do končne VR simulacije, s katero so v Weiler Abrasives izjemno zadovoljni.

Weiler Virtual World

Rešitev, ki so jo razvili skupaj z ekipo Skupine stroka.si, je prva demonstracija usposabljanja o abrazivnih sredstvih v virtualni resničnosti.

Razdeljena je na dva modula:

  1. Prvi modul: PPE izobraževanje (Personal Protective Equipment – Osebna varovalna oprema)
  2. Drugi modul: Weiler Virtual World simulacija

Simulacija je predvsem izobraževalne narave – trening s podporo gamifikacije. Igralec je postavljen v simulirano delovno tovarniško okolje, kjer opravlja številne naloge, povezane z dejavnostmi v proizvodnji podjetja.

Seznanitev z industrijskim delom na varen način

VR simulacijo je naročnik prvič pokazal na sejmu, kjer so poželi veliko zanimanja.

»Simulacija je bila tako zanimiva, da so se obiskovalci večkrat vrnili in jo ponovno preizkusili.Verjamemo, da smo skupaj našli odlično pot, po kateri bomo partnerjem, strankam in končnim kupcem ter širši javnosti zagotovili prvi korak k varni uporabi Weiler Abrasives izdelkov.«
- Špela Kovačič, Vodja marketinga, Weiler Abrasives EMEA

Ko se srečajo namen, vizija in poslanstvo podjetja

Končni produkt sodelovanja je podjetju doprinesel dodano vrednost, prav tako pa so dokazali svojo usmerjenost h kupcem in hkrati pomembnost odgovornosti, znanja ter kompetenc v njihovem podjetju.

V prihodnosti si želijo rešitev še dodatno razvijati.

»Projekt je odlična priložnost predvsem za naše končne kupce, kot tudi bodoče zaposlene ali mlade, ki so še v iskanju svoje poslovne poti, da se seznanijo z industrijskim delom, hkrati pa skrbijo za varnost pri delu.«

Kaj so v podjetju Weiler Abrasives z rešitvijo pridobili?

  • Povečali ozaveščenost posameznikov
  • Izboljšali stopnjo usvajanja znanja
  • Zmanjšali uporabo nepotrebnih odvečnih materialov
  • Izboljšali ugled na področju varnosti pri delu
  • Okrepili način interakcije s strankami
  • Zvišali inovativnost podjetja

»Skupaj s Skupino stroka.si smo tako ustvarili virtualno okolje, in razvili simulacijo delovnih procesov z brusi in rezalkami. Resnično inovativen in zanimiv pristop, s katerim komuniciramo pravilno uporabo izdelkov, izvajanje pravilne tehnike pri rezanju, brušenju in čiščenju, medtem ko je sam proces za uporabnika preprost, predvsem pa varen.«
- Špela Kovačič, Vodja marketinga, Weiler Abrasives EMEA
 

Povezani članki:

Tukaj smo za vas

Zaupajte nam svoj e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o trendih in novostih s področjih sodobnih informacijskih tehnologij.


Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., izrecno dovoljujem obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za obveščanje o novicah, povezanih z aktualnim dogajanjem, dogodkih in ostalih pomembnih dosežkih Skupine stroka.si. Prav tako se strinjam s politiko varstva osebnih podatkov.